Sultan Özcan kimdir nerelidir? Kırmızı giyinen kadın Sultan Özcan'ın hayat hikayesi gerçek mi?

Sultan Özcan'ın kim ve nereli olduğu soruları "Empati" programıyla birlikte bir kez daha gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sultan Özcan kimdir nerelidir hayat hikayesi

Sultan Özcan ismi bir kez daha gündemde. NTV'de yayınlanan Empati programının son konusu Sultan Özcan'dı. Ahmet Mümtaz Taylan, konuğu Hazal Kaya'ya, Sultan Özcan ile empati kurmasını istedi. Empati anlatısı esnasında Özan'ın hayat hikayesi merak konusu oldu. Peki, Sultan Özcan kimdir, nerelidir?

SULTAN ÖZCAN KİMDİR?

Konya'da "kırmızılı kadın" olarak tanınan Sultan Özcan, 67 yaşında, zorlu bir hayat hikayesine sahip. 25 yıl önce çocuk sahibi olamadığı için eşi tarafından terk edilen Özcan, şiddet gören kadınlara öğütlerde bulunuyor. "Kadınlar, anlayışlı ve tahsilli insanlarla görüşsünler," Özcan, kendi deneyimlerinden yola çıkarak kadınlara akıl veriyor.

sultan özcan kimdir
Sultan Özcan

 

HAYATI BELGESELLERE KONU OLAN BİR KADIN

Sultan Özcan'ın yaşam öyküsü, aşk ve acılarla dolu. 15 yaşında çocukluk aşkı olan öğretmeniyle evlenen ve ardından şiddete maruz kalan Özcan, çocuk sahibi olamayınca terk edilmiş. Konya'daki ağabeyinin yanına taşınan ve burada bodrumda 8 yıl yaşayan Özcan, "Cahil kalamam, okula gideceğim" diyerek eğitimine devam etmiş.

KIRMIZI RENGE OLAN AŞKI

Kırmızı renge olan aşkı, Hakkari'de bir Kürt kızını gördükten sonra başlamış. "Hep beni sevsin diye kırmızı giyindim," diyen Özcan, hayatının renklerini değiştirmiş. Kırmızı giysiler, makyaj ve ev eşyalarıyla tanınan Sultan Özcan, kırmızı tutkusuyla dikkat çekiyor.

KADINLARA YÖNELİK ÖĞÜTLER

Kadına yönelik şiddet hakkında konuşan Özcan, "Kadınlar, ille de aşık olarak evlenecek. Aşık olarak evlenmezse kavga çıkıyor," diyerek kadınlara aşk üzerine tavsiyelerde bulunuyor. Sultan Özcan, mutlu olmanın sırrını tek başına yaşamakta bulmuş.

Yorumlar