Sudan’daki darbeci isimlerden birlik mesajları

Sudan’da geçiş yönetiminin başındaki askeri isimlerden birlik mesajı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Sudan’daki darbeci isimlerden birlik mesajları

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ile yardımcısı Muhammed Hamdan Dagalu, ordu ve ona bağlı özel güç Hızlı Destek Kuvvetleri’nin (HDK) uyum içinde çalıştıklarını belirterek, ordu ve HDK'nin tek bir güç olduğunu ifade etti.

Ordudan yapılan açıklamaya göre, Burhan ile yardımcısı ve aynı zamanda HDK Komutanı Dagalu, başkent Hartum’daki ordunun genel karargahında, ordu ve HDK’den generaller, Egemenlik Konseyi üyeleri, Genelkurmay Başkanı ve istihbarat müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan, burada yaptığı konuşmada, “Ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri tek bir güçtür. Hedefi, vatanın güvenliğini muhafaza etmektir ve gözü Sudan’ı parçalamak isteyen düşmanın üzerindedir. Hiç kimsenin güvenlik kuruluşları arasında dedikodu ve fitne çıkarmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

HDK lideri Hmidti de "Ordu ve HDK tek bir güçtür" vurgusu yaparak, yargıya güvenlik birimlerinin birliğini ve uyumunu hedef alan söylemlere karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk, 22 Haziran’da ülkesini "krizlerden kurtaracak girişimi" açıkladığı basın toplantısında, "Sudan silahlı kuvvetleri tek ulusal ordu olmalı ve bunun için yapısal reformlar, yeni askeri doktrin, Sudan çeşitliliğinin her düzeyde temsili ve Cuba Barış Anlaşması'nda yer alan güvenlik düzenlemelerinin uygulanması gerekiyor." demişti.

"Hızlı Destek Kuvvetleri özel bir yapıya sahiptir" diyen Hamduk, değişimde Muhammed Hamdan Dagalu'nun başkanlığındaki Hızlı Destek Kuvvetleri'nin çok önemli bir rolü olduğunu kaydetmişti.

Dagalu, 8 Haziran’da yaptığı açıklamada ordu ile HDK arasında anlaşmazlık ve gerginlik olduğu iddialarını reddetmişti.

 

 

Yorumlar