STK'lardan işadamı Yıldız'a destek, AK Parti Milletvekili Aksak'a tepki

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın, işadamı Mustafa Yıldız'a tehdit ve hakarette bulunmasına Erzurum'daki sivil toplum kuruluşları ortak tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
STK'lardan işadamı Yıldız'a destek, AK Parti Milletvekili Aksak'a tepki

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın, işadamı Mustafa Yıldız'a tehdit ve hakarette bulunmasına Erzurum'daki sivil toplum kuruluşları ortak tepki gösterdi. STK temsilcileri, "Yıldız'a yapılan tehdit ve hakaret bizlere yapılmış kabul ediyoruz." dedi.

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız'ı, önceki gün 71 STK adına yaptığı açıklamadan dolayı telefonla tehdit eden Milletvekili Aksak'a tepki yağdı. Hizmet Hareketi'ni KCK'ya benzeten, aynı zamanda hemşehrisi işadamı Mustafa Yıldız'ı, yolsuzluk, rüşvet ve nefret söylemleri üzerine STK'lar adına yaptığı açıklamadan dolayı cep telefonuyla arayıp, Hizmet Camiasını ima ederek, "Sizi böğürte böğürte ülkeden çıkartacağız, devletten temizleyeceğiz. Göreceksiniz" sözleri Dadaşların tepkisine neden oldu.

Milletvekili Aksak'a tepki, işadamı Yıldız'a destek için basın açıklaması yapan 24 dernekten oluşan Dostel Platformu Başkanı Ünal Şahin, "Özellikle son zamanlarda iktidar partisinin hem milletvekili, hem bakanları, hem de Sayın Başbakan tarafından söylenen 'paralel yapı', 'paralel devlet', 'haşhaşi', 'inlerinize gireceğiz', 'teröristler', 'kollarınızı kıracağız' gibi ifadeler bizi derinden yaralıyor." dedi. Şahin, hükümeti eleştirenlerin ya da partisinden istifa eden vekil ve bakanların da 'hain' olarak yaftalanmasından rahatsızlık duyduklarına işaret ederek, şöyle konuştu: "TÜSİAD Başkanı çıkıyor ekonomi iyiye gitmiyor düzelmesi gerekiyor denilince ona da 'hain' deniliyor. Partiden istifa eden milletvekilleri, bakanlar oluyor onlara da 'hain' deniliyor. Bu gidişat; bırakın ileri demokrasiyi, demokrasiden de uzaklaştığımızı gösteriyor. Bundan ziyadesiyle rahatsızız."

Ülkede son aylarda yaşananları 'bir kova süte' benzeten Ünal Şahin, "Bir arkadaş, 'bir sağımlık inek vardı, bir kova süt doldurduk. O sütü de 3- 4 aydır kovamızdan döker hale geldik' diyor. Bunlar tamamen ötekileştirmenin neticesi olarak farklı bir bakış açısı." ifadelerini kullandı. Şahin, yine bir anekdotunu anlatarak, "25 yıldır Erzurum'da yaşayıp ticaretle uğraşan Kilisli bir arkadaşım bana, 'Birçok bakan ve milletvekili dururken, Erzurum ve Ardahanlı milletvekilleri ve bakanın; Erzurum'da Hocaefendi gibi manevi bir değeri, güzel Hizmet Camiasını terör örgüt ilan etmesi, KCK'ya benzetmesi 'sen kimsin' ifadeleri ağır şekilde hakarete varan boyutlara taşımasını bir esnaf olarak kaldıramıyorum.' Neden bu milletvekili, İçişleri Bakanı konuşur da, en son konuşması geren bu vekil ve bakanlar konuşuyor, garipsiyorum." diye konuştu.

'YILDIZ'IN YANINDAYIZ'

İşadamı Hayrettin Cebenay da, Milletvekili Aksak'ın, STK'lar adına açıklama yapan bir iş adamına tehditte bulunmasını üzücü ve ürkütücü bulduğuna dikkat çekip şunları söyledi: "AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 'sizi böğürte, böğüte ülkeden çıkartacağız, devletten temizleyeceğiz.' demesi hukukun bittiğini akla getiriyor. Şunu belirtmek istiyorum ki gelinen nokta çok üzücü ve ürkütücü."

Cebenay, tehdit ve hakarete maruz kalan Yıldız'ın yanında olduklarına değinerek, şunları ekledi: "İşadamı Mustafa Yıldız tamamen bizler adına bu açıklamayı yaptı. Biz burada şunu belirtmek istiyoruz Sayın Yıldız'ın tamamen yanındayız. O açıklama bizler adına yapıldı. Bunu (tehdit ve hakareti) kesinlikle üzerimize alıyoruz. Yıldız'ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz." CİHAN

Yorumlar