SP İzmir adayları bandolu yürüyüş yaptı

SP'nin İzmir adayları, tarihî Kemeraltı Çarşısı’ndan Basmane bölgesine kadar geniş katılımlı ve bandolu bir yürüyüş yaptı.

Google Haberlere Abone ol
SP İzmir adayları bandolu yürüyüş yaptı

SP'nin İzmir adayları, tarihî Kemeraltı Çarşısı’ndan Basmane bölgesine kadar geniş katılımlı ve bandolu bir yürüyüş yaptı. SP Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programa İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, Konak adayı Mustafa Erduran, Karabağlar adayı Mümin Baştürk ve Bornova adayı Osman Akyollu katıldı.

SP'nin programı, çarşının Hisarönü mevkisinden bando eşliğindeki yürüyüşle başladı. İzmir, Kiziroğlu ve Mehter marşları çalan bando, Kemeraltı’nı turlayan adaylara eşlik etti. Tarihî çarşıyı boydan boya gezen, ara sokaklardaki esnafları ziyaret eden adaylar, alışveriş yapanlara ve esnafa karanfil vererek sohbet etti. Tarihî Kızlarağası Hanı önünde vatandaşlara seslenen SP Konak adayı Erduran, kendisinin de yıllardır Hisarönü esnafı olduğunu belirterek, “Çarşıma geldim. Esnafımı ziyarete geldim. Sandıklar önümüze gelir, seçimler yapılır biter ama bitmemesi gereken bir şey var. Sandık biter, dostluk bitmez. Biz, dostluk bakidir demeye geldik. Sevgimiz bakidir demeye geldik. İzmir başka şehirlere benzemez. İzmir bir medeniyet şehridir. İzmir herkesi dinler, kanaatini ona göre sandıkta belirler. İzmir, insanını sever. 43 yaşındayım, doğup büyüdüğüm yer İzmir. Hep İzmir bir adım ileriye gitsin istedim. Biz İzmir’le birlikte olacağız. Siyasi görüşler mutlaka farklı olabilir ama bütün hedefimiz, yaşanabilir bir İzmir. Çocuklarımıza nefes alabilecekleri bir şehir bırakmak. Seçim bitsin, her şey bitsin ama kardeşliğimiz, barışımız, huzurumuz, ağız tadımız asla bitmesin.” dedi.

Büyükşehir adayı Özüdoğru ise Kemalpaşa Belediye Başkanlığı yaptığı döneme atıfta bulunarak, “Söylediklerimizin bizim için namus kadar değeri olduğuna inanarak onları eyleme döndürdük. Herkes konuşur ama herkes iş yapmaz. Marifet, hem güzel konuşmak hem o şekilde güzel hizmet etmektir. Bu seçimde sadece belediye başkanı seçmeyeceksiniz, ülkemizi yönetenlerin karnesini dolduracaksınız. Lütfen sandığa giderken bağımsız gidin. Lütfen vicdanınıza danışarak gidin.” ifadelerini kullandı.

SP adayları, Kemeraltı turundan sonra bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde Konak Meydanı'na gitti. Vatandaşların alkış tutarak eşlik ettiği yürüyüş, Çankaya ve Basmane ile devam etti. CİHAN

Yorumlar