SP Eskişehir İl Başkanı: 10 Ağustos’ta kimseye oy vermeyeceğiz

Saadet Partisi (SP) Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl, cumhurbaşkanı seçiminde hiçbir adaya oy vermeyeceklerini, ilerde yapacakları muhtemel yanlışların vebaline ortak olmak istemediklerini belirtti.Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada,...

Google Haberlere Abone ol
SP Eskişehir İl Başkanı: 10 Ağustos’ta kimseye oy vermeyeceğiz

Saadet Partisi (SP) Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl, cumhurbaşkanı seçiminde hiçbir adaya oy vermeyeceklerini, ilerde yapacakları muhtemel yanlışların vebaline ortak olmak istemediklerini belirtti.

Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanlığı konusunda isimlerin değil, ilkerin üzerinde durduklarını, “Kim cumhurbaşkanı olmalı?” sorusundan çok, “Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı?” tezni savunduklarını belirtti. Türkiye’de isim değişikliğine değil zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bingöl, “Eğer bir cumhurbaşkanı, faize dayalı sömürü sistemini savunuyorsa, küresel egemenlere teslim olmuşsa, İslam dünyası paramparça bölünürken, hala AB’cilik, ABD’cilik yapıyorsa adı Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark eder?” ifadesini kullandı.

Bingöl, “Eğer seçim ikinci tura kalır, adaylar da icraatlarını aziz milletimizin temel değerlerine, ruh köküne göre ayarlayacak olurlarsa o zaman biz de kararımızı tekrar gözden geçiririz.” diye belirtti. Bugün gelinen noktada cumhurbaşkanını halkın seçmediğini, siyasi partiler tarafından belirlenen adayların halka zorla seçtirildiğini savunan Bingöl, “Yani seçilmişlerin seçmene dayatmasıdır. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini söyleyebilmek için milletvekillerinin yanı sıra halka ve sivil toplum kuruluşlarına da, örneğin, 50 bin 100 bin imza ile aday belirleme hakkının verilmesi gerekir.” dedi.

‘BAŞBAKAN’IN ‘ÜSTÜN CESARET ÖDÜLÜNÜ’ İADE ETMESİNİ BEKLEDİK’

Bingöl, Başbakan Erdoğan’dı eleştirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Ekmeleddin Bey'in bin lirasını iade ederek gösterdiği hassasiyeti, 2005 yılında Yahudi lobisinden aldığı “Üstün Cesaret Ödülü'nü iade ederek de göstermesini beklediklerini dile getirdi. Bingöl, şöyle dedi: “İsrail’e doğrudan ve dolaylı bilgi aktardığı bir gerçek olan, Kürecik radar üssünü kapatmasını Selahattin Demirtaş’ın da İmralı’nın hakları konusunda ortaya koyduğu mücadele ve kararlılığı, Filistinlilerin yaşam hakları konusunda da ortaya koymasını isterdik.” CİHAN

Yorumlar