Soylu: DEAŞ mensuplarının oteli değiliz

Yakalanan terör örgütü DAEŞ mensuplarının durumuyla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz kimsenin DAEŞ mensubunun oteli değiliz." dedi. Soylu, yakalanan DEAŞ'lıların kendi ülkelerine gönderileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Soylu: DEAŞ mensuplarının oteli değiliz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yakalanan terör örgütü DEAŞ mensupları ile ilgili konuşan Soylu, yakalanan teröristlerin kendi ülkelerine geri gönderileceğini söyledi.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Yakalanan terör örgütü DEAŞ mensuplarının kendi ülkelerine geri gönderileceğini kaydeden Soylu, "Biz kimsenin DAEŞ mensubunun oteli değiliz. Ben vatandaşlıktan çıkardım, siz başınızın çaresine bakın, bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bu, aynı zamanda bir sorumsuzluktur." dedi.

100 BİN KİŞİ YAKALANDI

İstanbul'da bu yıl 100 bin kaçak mültecinin yakalandığını söyleyen Bakan Soylu, "Yılbaşından bugüne kadar rakam 100 bin eşiğine geldi. Her gün ortalama İstanbul'da 400-500 arasında kaçak göçmen yakalanıyor sevk ediliyor. Ciddi bir göç sağanağı ile karşı karşıyayız. Biz de yüzde 40'lık söz konusuyken malesef Avrupa'ya geçenlerde ancak 10 binlik bir rakam söz konusu. Yani bizim 10'da birimiz söz konusu. Avrupa bu korkaklığını ve insanlığa karşı vurdum duymazlığını üstünden atmalıdır." açıklamasında bulundu.

İSTANBUL'DA TABELA DÜZENLEMESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'da 5 Kasım'a kadar tabelaların standart hale getirileceğini söyledi.

Yorumlar