Sosyal konutlara başvuru rekora doğru gidiyor

Sosyal konut projelerinden ev almak isteyenler bugün itibariyle e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını yapmaya başladı. Başvuruların ilk gününde neredeyse çeyrek milyon insan başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal konutlara başvuru rekora doğru gidiyor

Sosyal konut projelerine başvuruya yoğun bir ilgi söz konusu. e-Devlet kapısı üzerinden alınan başvurulara sadece ilk günde 225 bin kişi başvuruda bulundu. Toplamda 500 bin konut yapılması planlanıyor; ancak bunların 250 bini 2 yıl içinde teslim edilmek üzere yapılacak. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesine başvuru sayısının 225 bine ulaştığını söyledi.

Bakan Kurum, Beşiktaş'ta düzenlenen "Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Basın Buluşması" programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut hamlesinin detaylarını paylaştı.

Son 20 yılda, Türkiye'yi her alanda tarihi hizmetlerle tanıştırdıklarını söyleyen Kurum, 81 ilde bütün ilçeleri dev eserlerle projelerle donattıklarını dile getirdi.

Yaklaşık 4 yıl önce, yerel seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehircilik manifestosunu ilan ettiğini hatırlatan Kurum, Türkiye'de yüzde 90'ı sosyal konut olmak üzere bugüne kadar TOKİ Başkanlığı eliyle 1 milyon 170 bin konut inşa ettiklerini kaydetti.

Kurum, var güçleriyle çalıştıklarını, şehirlerin altyapısını ve üstyapısını güçlendirmek, tarihi mekanları ihya etmek adına büyük projelerin gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu manada tarihe vefa, geçmişe saygı anlayışıyla Konya'da yeni Mevlana Meydanı'nı, yine Edirne'de Mimar Sinan'ın emaneti Selimiye Camii ve çevresinde düzenlemeler yapıyoruz. Bursa'da Ulu Cami etrafında yine belediyelerimizle birlikte yapmış olduğumuz bir proje kapsamında Ulu Cami etrafını, Bitlis'imizi, köprülerimizi, medreselerimizi, meydanlarımızı yeniden ayağa kaldırıyoruz. Toplamda 45 ilimizde, 80 tarihi meydanımızı bulunduğu bölgeyi cazibe merkezi haline getirmeye ve milletimize aslına uygun bir şekilde kazandırmaya gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir taraftan 70 milyon metrekare büyüklüğüne ulaşan millet bahçesi projeleri yürüttüklerini aktaran Kurum, 455 millet bahçesini de Edirne'den Hakkari'ye kadar vatandaşlara kazandırdıklarını söyledi.


 

Yorumlar