TOKİ arsa başvuru şartları belli oldu

TOKİ'nin konut arsaları için gerekli olan başvuru şartları bakanlık tarafından açıklandı. TOKİ konut arsaları vatandaşlara başvuru sonrasında çekilecek kurayla dağıtılacak. Aynı şekilde konutlar da kurayla dağıtılacak.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ konut arsası için başvuru şartları belli oldu

TOKİ arsa başvuru şartları bakanlık tarafından açıklandı. Arsaları alacak kişiler üzerine ev yapmak zorundalar. Ev yapmak isteyenlere verilecek arsalar için katı kurallar getiriliyor. Bunun sebebi ise işi ticarete dökmek isteyenleri önlemek. Peki, TOKİ arsa şartları nelerdir?

TOKİ konut arsalarından faydalanmak isteyenler öncelikle başvuru yapmak durumundadır. Başvurular yapıldıktan sonra arsalar için kuralar çekilecek. Kurada ismi çıkanlar arsaları kurallara uygun şekilde kullanmak zorunda. Kurallara uymayanların elinden arsalar alınıp sıradaki yedek isimlere verilecek. 

KONUT ARSASI BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ konut arsalarına başvuru şartları şöyle:

T.C. vatandaşı olması,

18 yaşını doldurmuş olmak,

O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek. Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

Yoksul ve dar gelirli olmak.

Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır.
775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması

Başvuru tarihleri daha sonra duyurulacaktır.

(Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecektir.)


 

Yorumlar

Ahmet Aldınız arsaya mutayide evimizi yaptira biliyorsunuz