SONAR Araştırma kimin, sahibi kimdir?

SONAR Araştırma kimin, sahibi kimdir, ne zaman, nerede ve kim tarafından kuruldu?

Google Haberlere Abone ol
SONAR Araştırma kimin, sahibi kimdir?

SONAR Araştırma kimin, sahibi kimdir, SONAR anket şirketi ne zaman, nerede ve kim tarafından kuruldu?

Kamuoyunda daha çok muhalefetin hatta en çok da CHP'li belediyeler ve partinin araştırmalarını yapmakla bilinen, ancak son yıllarda muhalefetin yanında iktidar partili belediyelerin de araştırmalarını yapan SONAR Araştırma Şirketi dikkatleri üzerine çekiyor. 

Yaptığı araştırmaların doğruluğu konusunda çokla tartışma bulunmayan şirketin sahibinin kim olduğu merak ediliyor. 

Peki, SONAR Araştırma kimin, sahibi kimdir, ne zaman, nerede ve kim tarafından kuruldu?

İşte detayları: 

SONAR Araştırma Şirketi 1988 yılında Hakan Bayrakçı tarafından kuruldu. 

Kamuoyu Hakan Bayrakçı'yı en son CNN Türk'teki yorum programlarından hatırlıyor. Ayrıca CHP yönetimine yönelik eleştirel bakış açısı da dikkat çekiyor. 

Sonar, 2003 yılında kabul edilen, Pazarlama ve Kamuoyu Araştırmacıları Derneği Onur Sözleşmesi’ni imzalayan ilk şirketlerdendir.

Halen Hakan Bayrakçı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Sonar Araştırma Şirketi, merhum Süleyman Demirel, merhum Bülent Ecevit, merhum Alparslan Türkeş, merhum Erdal İnönü, merhum Rauf Denktaş, merhum Muhsin Yazıcıoğlu, merhum Mesut Yılmaz, Deniz Baykal ve Murat Karayalçın gibi önemli liderlerin profesyonel olarak danışmanlığını yapmanın yanı sıra, 578 Belediye Başkanı ile 14 Parti Genel Başkanına profesyonel olarak benzer danışmanlık hizmeti verdi.

Çeşitli ülkelerin büyükelçiliklerine profesyonel olarak araştırmalar da yapan Sonar şirketi adına Hakan Bayrakçı, şirketin referans listesinde bulunan çok sayıda kamu ve özel sektör kuruluşu için yapılan çeşitli araştırmaları da gerçekleştirdi.

HAKAN BAYRAKÇI KİMDİR?

Hakan Bayrakçı, 1960 yılında İstanbul’da doğdu. Orta ve Lise öğrenimini Saint Benoit ve Saint Michel Fransız kolejlerinde gördü. Yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünde tamamladı.

Hakan Bayrakçı, 1988 yılında SONAR Araştırma Şirketi'ni kurdu ve başkanlığını yapmaya başladı. Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit gibi liderlere profesyonel olarak danışmanlık yaptı.

Meslek hayatı süresince, 140 Belediye Başkanı, 40 Bakan, 14 Parti Genel Başkanı ve 7 Başbakana'a da profesyonel olarak danışmanlık hizmeti verdi. Bayrakçı, çeşitli televizyon programlarında konuk yorumcu olarak canlı yayınlara katıldı. Bayrakçı ayrıca TRT1'de, 2003 ve 2006 yılları arasında tarih programı sundu.

Fransızca ve İngilizce bilen Bayrakçı, meslek hayatında çeşitli ülkelerin Büyük Elçiliklerine danışmanlıklarda da bulunmuştur.

Mesut Bleda Bayrakçı isminde bir oğlu olan Hakan Bayrakçı, İstanbul'da yaşamaktadır.


 

Yorumlar