Okullar yaz tatilinde eğitim verecek

Son Dakika: Birçok öğrenci ve veli "yazın okul olacak mı?" diye soruyordu. Beklenen cevap geldi. Koronavirüs nedeniyle ara verilen okulların yaz tatilinde eğitim vermesi kararlaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Okullar yaz tatilinde eğitim verecek

Koronavirüs nedeniyle ara verilen okulların yaz tatilinde eğitim vermesi kararlaştırıldı.

İlkokul, orta ve liselerin yaz tatilinde telafi eğitimleri yapmasına karar verildi.

Daha önce üniversitelerin yaz tatilinde telafi eğitimi yapmasına karar verilmişti.

Yarıda kalan eğitimlerin yaz aylarında tamamlanması için gerekli olan düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. 

Kabul edilen yasaya göre öğretmenlerin yaz tatili izinleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kısaltılabilecek.

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında okulların tamamı Nisan ayı ara tatili erkene alınarak tatile alınmıştı. Sonrasında ise okullarda uzaktan eğitim başlamıştı. Ancak üniversitelerde ise tatil devam etmişti. Üniversitelerde imkanı bulunan özel okullar uzaktan eğitime devam etti, devlet okullarında ise bu imkan olmadığı için tatil devam ediyor. 

YÖK Başkanı Yekta Saraç, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yaptığı açıklamada üniversitelerin yaz aylarında telafi eğitimi yapacağını açıklamıştı. Bu nedenle üniversitelerin yazın da açık olacağı biliniyordu. Ancak ilk ve ortaöğretim okullarının yaz aylarında eğitim vereceği bilinmiyordu. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk daha önce yaptığı açıklamada yaz aylarında telafi eğitimi şimdilik düşünülmediğini söylemişti. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ

illi Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Genel Kurul'da kabul edilen Telafi eğitim düzenlemesi ile ilgili, dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Selçuk, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "TBMM’de kabul edilen “Telafi eğitimi düzenlemesi” kısmi ve hızlandırılmış bir “telafi” sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Detaylar Geliyor...

 

Yorumlar