Almanya'da okullar ve mağazalar açılıyor

Almanya'da koronavirüs ile mücadele kapsamında kapatılması kararlaştırılan mağazalar 5 gün sonra açılıyor. Mayıs ayının başında ise okullar ve kuaför salonlarının açılması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da okullar ve mağazalar açılıyor

Koronavirüsten Avrupa'da en az etkilenen ülkelerden birisi olan Almanya, önümüzdeki günlerde bazı kısıtlamaları kaldırmaya hazırlanıyor.

Almanya'da Kovid-19 önlemlerinin gevşetilmesi kapsamında 20 Nisan'da mağazalar, 4 Mayıs'ta da okullar ve berberler kademeli olarak açılacak. 

Almanya’da Kovid-19 önlemleri çerçevesinde büyük çaplı etkinlik düzenlemek 31 Ağustos’a kadar yasak olacak.

DANİMARKA'DA OKULLAR AÇILDI

Danimarka’da korona virüsü (Covid-19) önlemlerinin gevşetilmesinde kapsamında 11 yaşından küçük çocukların ilkokul ve anaokullara dönmesine izin verildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre Danimarka, Avrupa’da bu alandaki önlemlerini gevşeten ilk ülke oldu.

Danimarka’da okullar 12 Mart’ta kapanmıştı. O tarihten bu yana hastalığın yayılması hız kesilse de uzmanlar bunun riskli olabileceğini belirtiyor.

BBC’ye konuşan Danimarka Çocuk ve Genç Eğitmenleri Sendikası’ndan Elisa Rimpler “Hepimiz biraz gerginiz, öğrencilerin hijyen kurallarına uyduğundan emin olmamız gerekecek” dedi ve ekledi: “Öğrencilerin sık sık el yıkaması gerekecek. Maskelerimiz yok ve öğrencilerin de mesafeye dikkat etmesi lazım. Bunlar kolay değil.”

Korona virüsüne karşı Avrupa’da en hızlı harekete geçen ve bu açıdan Güney Kore’ye benzetilen Danimarka’da bugüne kadar 299 kişi öldü, 6 bin 681 kişide Covid-19 tespit edildi.

 

Yorumlar

Müsehell Merhaba ben kronik hastasıyım çocuklarım okula gitmesini istemiyorum virüs kalkana kadar gitmesini istemiyorum ilk okullar olacakmış diyorlar