SON DAKİKA! İstanbul Büyükçekmece Belediyesine rüşvet ve yolsuzluk operasyonu düzenlendi

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi belediyesine rüşvet ve yolsuzluk operasyonu düzenlendi. Operasyonda başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu çok sayıda belediye çalışanı gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Büyükçekmece Belediyesi'ne rüşvet operasyonu

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükçekmece Belediyesi'nde görev yapan bazı personeller hakkında rüşvet aldıkları iddiasıyla soruşturma başlattı. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, rüşvetle ilgili iddialar üzerine Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik bir operasyon düzenledi.

Operasyon sırasında, imarla ilgili usulsüzlüklerin tespit edildiği belirtiliyor. Bu kapsamda, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak'ın da bulunduğu toplamda 20 kişi eş zamanlı olarak gözaltına alındı. Operasyon, imarla ilgili bazı dosyalar üzerinden alınan rüşvet iddialarıyla ilgili olarak gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki bu operasyon, rüşvet iddialarının araştırılması sürecinde, detaylı bir soruşturma sonucunda gerçekleştirildi. Operasyonun tüm aşamaları, ilgili yasal prosedürlere uygun olarak yürütüldü. Gözaltına alınan kişilerin, usulsüzlük iddialarıyla ilgili sorgularının yapılacağı ve soruşturmanın devam edeceği bildirildi.

Operasyonun ardından, soruşturmanın ilerleyen aşamalarında ne gibi gelişmelerin yaşanacağı ve gözaltına alınan kişilerin akıbetinin ne olacağına dair süreç devam etmektedir. 

Büyükçekmece Belediyesi'nde gerçekleştirilen operasyonla ilgili detayların İçişleri Bakanlığı ve Valilik tarafından duyurulması bekleniyor.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ HANGİ PARTİ

İstanbul'un Büyükçekmece Belediyesi 2019 seçimlerinde HDP, İyi Parti destekli CHP'li Hasan Akgün tarafından kazanıldı.

 

Yorumlar