Pakistan'dan İran'a misilleme saldırısı

Pakistan, İran'ın balistik füzeli saldırısına aynı şekilde karşılık verdi. Ancak olan aynı bölgede yaşayan sivil insanlara oldu. Çünkü her iki ülke de Belucistan bölgesine yönelik saldırı düzenlemiş oldu. Her iki saldırıda da kadın ve çocuklar öldü.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'dan İran'a misilleme saldırısı

Pakistan'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı düzenlediği haberi, bölgedeki gerilimi daha da artırdı. İran yönetiminden yapılan açıklamaya göre, Seravan şehrine düzenlenen saldırılarda 3 kadın ve 4 çocuk hayatını kaybetti.

İran'ın Pakistan sınırı yakınlarında faaliyet gösteren militan grubu Ceyş el Adl'a yönelik füze saldırılarından sonra gerçekleşen misilleme saldırısında, yine kadın ve çocuklar öldü. İran tarafından yapılan bu saldırılarda 2 çocuk hayatını kaybetmişti.

PAKİSTAN'IN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE KARDEŞ ÜLKE İRAN'A SAYGI

Pakistan yönetimi, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, halkının güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, "kardeş ülke İran'ın" egemenliğine saygı duyduğunu ifade etti. 

İRAN'IN CEYŞ EL ADL OPERASYONLARI VE PAKİSTAN'IN TEPKİSİ

İran, militan grubu Ceyş el Adl'ın üslerini hedef alarak Pakistan sınırı yakınlarında operasyonlar düzenlemişti. İran Devrim Muhafızları, Pakistan topraklarındaki iki üssü füze ve insansız hava araçlarıyla vurmuştu.

Pakistan, bu saldırıları, hava sahasının İran tarafından sebepsiz şekilde ihlal edilmesi olarak nitelendirmiş ve şiddetle kınamıştı. İslamabad yönetimi, egemenliğinin bu ihlalinin tamamıyla kabul edilemez olduğunu ve ciddi sonuçları olabileceğini belirtmişti. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, saldırı sonucunda 2 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 3 çocuğun yaralandığını duyurmuştu.

Pakistan ve İran arasında sınır güvenliği ve karşılıklı saygı konularında olumsuzluk veya gerilim aslında şimdilik görünmüyor.

Yorumlar