SON DAKİKA! Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığında DEM Parti'den ret

Başak Demirtaş, İstanbul adaylığından vazgeçti. Demirtaş, parti yönetimiyle yaptığı görüşmeden sonra adaylık başvurusunda bulunmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başak Demirtaş adaylığına DEM Parti'den ret

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, İstanbul'dan büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmedi. Demirtaş, parti yönetimiyle yaptığı görüşme sonucunda adaylık başvurusunda bulunmadığını ileri sürdü. Ancak Demirtaş'ın resmen adaylık başvurusunda bulunduğu biliniyor. 

BAŞAK DEMİRTAŞ NEDEN ADAY OLMADI?

Demirtaş, parti yönetimiyle yaptığı görüşmeden sonra adaylık başvurusu yapmama kararı aldığını söyledi.

Başak Demirtaş, tam olarak neden aday olmadığına ilişkin ise net bir bilgi vermedi. 

DEM Parti'nin İstanbul adayının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Son gelişmelerin ardından DEM Parti yazılı açıklama yaptı. Parti, İstanbul adaylarını ilerleyen günlerde açıklayacağını duyurdu: 

"Partimiz, yerel seçim çalışmaları kapsamında kent uzlaşısının sağlanamadığı Türkiye'nin her yerinde kendi adaylarıyla halkın huzuruna çıkma kararı almış ve bunu kamuoyuyla paylaşmıştır.

Tüm seçim bölgeleri arasında doğal olarak en fazla tartışılan yer İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu çerçevede partimiz de İstanbul'u özel olarak ele almış ve yetkili kurullarımızda kapsamlı tartışmalar yürütülmüştür.

İstanbul için aday adayı olarak ismi geçen tüm kıymetli arkadaşlarımızın varlığı ve irade beyanı partimize, tabanımıza güç ve moral vermiştir. Bu isimler arasında kamuoyunda en çok yol arkadaşımız Sevgili Başak Demirtaş'ın ismi öne çıkmıştır. Yoldaşımız Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusunda partimize verdiği destek hiç kuşkusuz bize büyük bir güç katmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için yaptığı irade beyanıyla partimizin seçim politikalarını destekleyerek bizleri daha da güçlendiren Başak Hanım’la sürecin başından itibaren istişare halindeyiz. Yetkili kurullarımız gelinen aşamada tüm seçenekleri masaya yatırarak gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım’la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday isimlerimiz ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Sevgili Başak Demirtaş'a katkılarından ötürü olanca güvenimizle teşekkür ediyor, sürecin bundan sonraki kısmında da destek sunmaya devam edeceğini biliyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusunda partimizin resmi açıklamaları dışında cereyan eden hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini ve hiçbir spekülasyona zemin sunulmamasını özellikle rica ediyoruz. Demokrasi mücadelesinden taviz vermeden, cezaevlerindeki ve sürgündeki tüm yoldaşlarımızla omuz omuza yürümeye devam edeceğiz."

İHTİMALLER

İhtimallerden ilki, Demirtaş adının partide kabul görmediği yönünde. Partide Selahattin Demirtaş etkisi görmek istemeyen bir kesimin Başak Demirtaş'ı da istemediği ve bu nedenle adaylık başvurusunun kabul görmediği belirtiliyor.

Diğer ihtimal ise;

DEM Parti'nin İstanbul'da seçim gününe kadar "tavşan aday" göstererek CHP ile pazarlığı sonuna kadar sürdüreceği bu nedenle bu süreçte aday gösterilecek kişinin Başak Demirtaş olmaması gerektiği kararı alındığı belirtiliyor.

Başak Demirtaş'ın son günde adaylıktan çekilmesinin doğru olmayacağını düşünen parti yönetimi onun yerine başka bir ismi göstermeyi planlıyor.

Plan ise, hem CHP ile pazarlığı sonuna kadar sürdürmek hem de seçim sürecinde CHP'yi "DEM Parti ile işbirliği yaparak alacağı tepkilerden" korumak. 

Detaylar Ekleniyor...


 

Yorumlar