Son Dakika: Alparslan Kuytul neden gözaltına alındı, suçlama nedir?

Son Dakika: Alparslan Kuytul neden gözaltına alındı, suçlama nedir? Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul sabah saatlerinde evine giden polis tarafından gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Son Dakika: Alparslan Kuytul neden gözaltına alındı, suçlama nedir? Alparslan Kuytul 9 Mayıs Pazartesi sabah saatlerinde bir kez daha gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde gerçekleşen gözaltında Kuytul önce hastaneye götürülerek muayene edildi.

Ardından Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Furkan Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, kocasının sabah saatlerinde gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu.

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında 21 yıla kadar hapis cezası istenen Alparslan Kuytul 2019 yılının Aralık ayında tahliye edilmişti.

4 Mayıs'ta polis ekiplerince gözaltına alınan, "vakıf faaliyetleri adı altında kuruluş amacı dışında faaliyetlerde bulunduğu" gerekçesiyle kayyum atanan ve kapatma davası devam eden Adana merkezli Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının eski yöneticisi Alparslan Kuytul, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kuytul hakkında henüz teyit edilmeyen iddialara göre, "Adam kaçırma" suçlaması yöneltiliyor. 

Sosyal medyada yer alan ancak doğrulu kesin olmayan iddialara göre Kuytul bir iş adamının kaçırılması ve 7 milyon dolar fidye istenmesi olayıyla ilgili gözaltına alındı.

Detaylar Ekleniyor...


 

Yorumlar