Somali istihbaratı: Saldırı yabancı bir ülke tarafından planlandı

Somali İstihbarat Ajansı, ülkenin başkenti Mogadişu'da meydana gelen ve ikisi Türk vatandaşı 81 kişinin öldüğü bombalı saldırının yabancı bir ülke tarafından planlandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Somali istihbaratı: Saldırı yabancı bir ülke tarafından planlandı

Somali Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Ajansı (NISA) ülkenin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırının arkasında yabancı bir ülke olduğunu duyurdu.

Ülkenin istihbarat örgütü NISA tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada ikisi Türk 81 kişinin yaşamını yitirdiği başkent Mogadişu'daki terör saldırısına ilişkin hazırlanan ön raporun hükümete sunulduğu belirtildi. 

Hükümete sunulan raporun ardından yapılan açıklamada saldırının yabancı bir ülke tarafından planlandığı ve yönetildiği ifade edilirken olayın aydınlatılması için bazı uluslararası istihbarat servisleriyle çalışılacağı vurgulandı.

Başkent Mogadişu'da cumartesi günü gümrük merkezi yakınlarında üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ikisi Türk toplam 81 kişinin hayatını kaybetmiş ve saldırıyı üstlenen olmamıştı.

Ülkeyi sarsan saldırının ardından yaralıların tedavisine destek vermek amacıyla harekete geçen Türkiye Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahi personelden oluşan 20 kişilik ekibi Somali'ye göndermişti. 

Patlamada hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşı ile yaralanan 16 Somalili Türkiye'ye getirilmişti.

Yorumlar