Somali Başbakanı Hayri ile Sağlık Bakanı Demircan'dan Somalili yaralılara ziyaret

- Sağlık Bakanı Demircan: - "35 yaralımızdan ikisi bugün taburcu olmuş durumda, 33 yaralımızın tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımda ve normal serviste tedavisi devam eden yaralılarımız var. Onlar için gerekli her türlü tıbbi ve cerrahi müdahale yapılıyor" - Somali Başbakanı Hayri: - "Somali devleti ve halkı olarak patlamanın ardından birlik ve beraberlik içinde teröre karşı olma kararı aldık. Türkiye'ye bize yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Somali Başbakanı Hayri ile Sağlık Bakanı Demircan'dan Somalili yaralılara ziyaret

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, başkent Mogadişu'daki bombalı saldırının ardından Somali'den Türkiye'ye getirilen 35 yaralıdan ikisinin bugün taburcu edildiğini belirterek, "33 yaralımızın tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımda ve normal serviste tedavisi devam edenler var. Onlar için gerekli her türlü tıbbi ve cerrahi müdahale yapılıyor." dedi.

Resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri ile Sağlık Bakanı Demircan, Somali'de 14 Ekim'de meydana gelen terör saldırısının ardından Türkiye'ye getirilen yaralılardan Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi görenleri ziyaret etti.

Servislerde tedavisi süren yaralılar ile refakatçilerine "geçmiş olsun" dileklerini ileten Hayri ve Demircan, yetkililerden yaralıların durumuna ilişkin bilgi aldı.

Bakan Demircan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Somali'deki menfur bombalı terör saldırısının ardından hemen Mogadişu'ya gittiklerini ve 35 ağır yaralıyı vakit kaybetmeden Türkiye'ye getirdiklerini anımsattı.

Yaralıların tedavilerinin Ankara'daki çeşitli hastanelerde sürdüğünü ifade eden Demircan, "35 yaralımızdan ikisi bugün taburcu olmuş durumda. 33 yaralımızın tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımda ve normal serviste tedavisi devam edenler var. Onlar için gerekli her türlü tıbbi ve cerrahi müdahale yapılıyor. Bu vesileyle Somali halkına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Demircan, Somali'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına inşa edilen hastanenin, bombalı eylem sonrası yaralananlara ilk andan itibaren hizmet verdiğini belirtti.

Bakan Demircan, patlamadan kısa süre sonra Somali Başbakanı Hayri'nin yaralıları ziyaret etmek için Türkiye'ye gelmesinin kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi.

- "Türkiye'ye teşekkür ediyoruz"

Somali Başbakanı Hayri ise kendisine ve heyetine gösterilen ilgiden dolayı Demircan'a teşekkür etti.

Mogadişu'daki patlamanın hemen ardından Demircan'ın ülkelerine geldiğini hatırlatan Hayri, şunları kaydetti:

"Yaralılarımızı Türkiye'ye getirdiniz. Beraberinizde ilaç ve doktor da getirdiniz. Somali halkı adına size teşekkür ediyorum. Bugün bazı yaralılarla görüştüm, iyi olduklarını gördüm. Diğerlerinin de iyi olacağına inanıyorum. Somali devleti ve halkı olarak patlamanın ardından birlik ve beraberlik içinde teröre karşı olma kararı aldık. Türkiye'ye bize yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz ve her zaman yanımızda olacağına inanıyoruz. Bu kez bir acı yaşadık, birlikte olduk. Bu acının ardından inşallah bir mutluluk yaşarız ve o zaman da inşallah birlikte oluruz."

Yorumlar