Sivaslılar Ramazan'da etli ekmekten vazgeçemedi

Sivaslılar her zaman olduğu gibi iftarlarda da etli ekmek tercih ediyor. İftar öncesi etli ekmek yaptırmak isteyen soluğu pide fırınlarında alıyor. Pideci esnafı, vatandaşları iftara yetiştirmek üzere çalışma temposunu 2 katına çıkarıyor.Etli...

Google Haberlere Abone ol
Sivaslılar Ramazan'da etli ekmekten vazgeçemedi

Sivaslılar her zaman olduğu gibi iftarlarda da etli ekmek tercih ediyor. İftar öncesi etli ekmek yaptırmak isteyen soluğu pide fırınlarında alıyor. Pideci esnafı, vatandaşları iftara yetiştirmek üzere çalışma temposunu 2 katına çıkarıyor.

Etli pide bu Ramazan da vatandaşların en çok ilgi gösterdiği yiyecekler arasında yer aldı. Vatandaşlar hazırladıkları malzemeleri pidecilere iftardan önce getirerek sıraya giriyor. En az bir saat önce pide fırınlarında aşırı bir yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar marketlerde veya evlerinde hazırlattıkları malzemeleri pidecilere vererek beklemeye başlıyor. Malzemeden üretilen etli pideyi alan vatandaşlar iftarını yapmak üzere evinin yolunu tutuyor.

Sivas’ın en sevilen lezzeti etli ekmeği, diğer zamanlarda olduğu gibi Ramazan ayında da çok tüketiliyor. Ekmek fabrikalarına ek olarak açılan pide fırınları sırf etli ekmek ve benzeri ürünleri üretmek üzere hizmet veriyor. Pideci esnafı, vatandaşları iftara yetiştirmek üzere çalışma temposunu iki katına çıkarıyor. Vatandaşlar etli ekmeğin yanı sıra peynirli, patatesli, güveç ile yumurtalı susamlı Ramazan pidesini de tercih ediyor.

Pideci esnaflarından Mehmet Uludağ, Sivaslının etli pideye ayrı bir düşkünlüğü olduğunu söyledi. Etli pidenin Sivaslılarla özdeşleştiğini belirten Uludağ, Ramazan ayı geldiğinde iftarlarını etli pideyle yapmak isteyen vatandaşların yoğun bir şekilde fırınlara akın ettiğini anlatarak, iftar öncesi biraz daha tempolu çalıştıklarını ifade etti. Küçük yaştan itibaren pide fırınlarında çalışmaya başladığını anlatan Uludağ, sıcağa rağmen ocak başında çalışarak, vatandaşları iftara yetiştirmek için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Etli pidenin vazgeçilmez bir lezzeti olduğundan bahseden Erdoğan Dağlar ise Ramazan ayında da vatandaşların iftar sofralarından pideyi eksik etmediğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar