Siirt'te Botan balığına ilgi büyük

Siirt'in Botan nehrinde tutulan ve Siirtlilerin sofralarından vazgeçilmezlerinden biri olan Botan balığının kilosu 20-25 TL'den satılıyor.Siirt'te botan bağlığının kilosu, temizlenmiş şekilde 25 TL'den satılıyor. Adından sıkça söz ettiren...

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te Botan balığına ilgi büyük

Siirt'in Botan nehrinde tutulan ve Siirtlilerin sofralarından vazgeçilmezlerinden biri olan Botan balığının kilosu 20-25 TL'den satılıyor.

Siirt'te botan bağlığının kilosu, temizlenmiş şekilde 25 TL'den satılıyor. Adından sıkça söz ettiren Botan Nehri'nde tutulan balığa Siirtli vatandaşlardan ilgi büyük. Botan balığının tadının diğer balıklara benzemediğini belirten Siirtli vatandaşlar, kilosunun yıllardan beri aynı fiyata satıldığından memnun olduklarını belirtti.

Siirt'in Tillo Caddesi'nde botan balığı satan Harun Çelik, nehirde usulüne göre avlanma yaptıklarını ifade etti. Siirtli vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaştıklarını belirten Çelik, "Botan balığı her zaman bulanamıyor. Bundan dolayı botan balığını sipariş usulü olarak getiriyoruz. Bizler balık katliamlarına karşıyız ama ne yazık ki bunları yapanlar var. Haftalık olarak bizler botan balığını şehre getirerek satıyoruz ve tüketiyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar