Serbest bırakılan HDP'li iki milletvekili tutuklandı

Diyarbakır'da ifadeleri alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş haklarında çıkarılan 'tutuklamaya yönelik yakalama kararı' üzerine yeniden gözaltına alınarak tutuklandılar.

Google Haberlere Abone ol
Serbest bırakılan HDP'li iki milletvekili tutuklandı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında ikinci kez gözaltı kararı verilen HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş, tutuklandı. Önceki gün gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan ancak savcılığın itirazı üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen, Diyarbakır'da yakalanarak tutuklandı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın '6-8 Ekim Kobani Olayları'na ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen cumartesi günü gözaltına alınarak, adli kontrol koşulu ile serbest bırakılan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in, yapılan itiraz üzerine tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Yakalama kararı üzerine harekete geçen polis ekipleri Bilgen'i Diyarbakır'da gözaltına aldı. Gözaltına alınan Bilgen'in Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılarak, hakkındaki tutuklama kararının yüzüne karşı okunacağı ve daha sonra cezaevine konulacağı belirtildi.

HDP ADANA MİLLETVEKİLİ MERAL DANIŞ BEŞTAŞ DA TUTUKLANDI

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında verilen tutuklamaya yönelik yakalama kararı üzerine Diyarbakır'da gözaltına alındı. Beştaş, hakkındaki karar yüzüne okunarak tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın '6-8 Ekim Kobani Olayları'na ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen cumartesi günü gözaltına alınarak, adli kontrol koşulu ile serbest bırakılan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın, yapılan itiraz üzerine tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Yakalama kararı üzerine harekete geçen polis ekipleri Beştaş'ı Diyarbakır'da gözaltına aldı. Gözaltına alınan Beştaş'ın Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılarak, hakkındaki tutuklama kararının yüzüne karşı okunacağı ve daha sonra cezaevine konulacağı belirtildi.

Yorumlar

Mustafa ŞEKER Allah belâlarını versin bu ülkeyi bölmeye çalışların...
kadir şimdi dermeçlerini hapsane duvarlarına versinler hain katiller