Sekiz günde 2 görüşme

AK Parti Sözcüsü Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında son 8 gün içinde iki kez görüştüğünü açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Sekiz günde 2 görüşme

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MYK toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AK Parti Sözcüsü Ünal, "Menbiç konusunda önümüzdeki sürece ilişkin Trump ile yapılan görüşmede, fikir birliği, operasyon konusunda bilgileri paylaşabilir misiniz?" şeklindeki bir soru üzerine şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımız sayın Trump ile 8 gün içerisinde 2 telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Her iki görüşmede de hem Suriye hem sınır güvenliğimiz hem de bölgenin teröristlerden temizlenmesi ve bu yönde de geçmişten bugüne Amerika’dan beklentilerimiz çerçevesinde değerlendirmeler yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakan Müsteşarımız Ümit Yalçın’ın yaptığı görüşmeler çerçevesinde Tillerson ile yapılan görüşmelerde üzerinde mutabık kalınan konular üzerinden ‘çalışmalara devam’ kararı alındı.

Sayın Trump ile cumhurbaşkanımızın telefon görüşmesinde de Türkiye’nin kaygıları ve bölgede özellikle bizim stratejik ortağımız niteliğindeki ABD’nin bölgede bir terör örgütüyle birlikte bir görüntü vermesinden duyduğumuz rahatsızlık en üst seviyede ifade edildi. Daha önce Trump da hem bölgeye silah gönderilmesi, hem bu yönde 200 milyon dolarlık ayrılan bütçenin Trump tarafından dondurulma kararı alınması çerçevesinde, yine bizim talep ettiğimiz hususların dikkate alınması çerçevesinde bir görüşme gerçekleşti.

Yorumlar

ahmet görüşülüyorda ne oluyor suriyeden çıkacağız dedi arkasından abd 2 bin asker daha gönderdşi bu ne rezalet