Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi

- Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Türkiye ekonomik anlamda dünya piyasalarıyla rekabet edebilir şeker üretimini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun da özel sektör eliyle yapılabileceğine inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi

TBMM (AA) - ​Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye ekonomik anlamda dünya piyasalarıyla rekabet edebilir şeker üretimini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun da özel sektör eliyle yapılabileceğine inanıyorum." dedi.

Zeybekci, AK Parti Grup Toplantısı öncesi şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yapılan her çalışmanın Türkiye'nin yararına olduğuna işaret eden Zeybekci, bazı şeker fabrikalarının bugün yılda 15 günlük kapasiteyle çalıştığını, bu durumun ekonomik açıdan ülkenin menfaatine olmadığını söyledi.

Şeker fabrikalarının bulunduğu illerin istihdamının olumsuz yönde etkilenmeyecek ve o coğrafyadaki pancar üretimini garanti altına alınacak bir çalışma yapılabileceğini belirten Zeybekci, "Şeker fabrikalarındaki iş gücünün yine o ilde olmak kaydıyla başka alanlarda daha verimli olarak değerlendirilebileceğine inanıyorum." diye konuştu.

Makro ölçekte de Türkiye'nin, dünya piyasasında değerlendirilecek şeker üretimini gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Zeybekci, "Şeker fabrikalarında özelleştirmeye sıcak bakıyorum. Türkiye ekonomik anlamda dünya piyasalarıyla rekabet edebilir şeker üretimini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun da özel sektör eliyle yapılabileceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.




Yorumlar