'Seçim sonuçları siyasilerin sert üsluplarına bir cevap oldu'

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, şehirdeki seçim sonuçlarını, siyasilerin seçim öncesi sert üsluplarına bir cevap olarak gördüklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Seçim sonuçları siyasilerin sert üsluplarına bir cevap oldu'

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, şehirdeki seçim sonuçlarını, siyasilerin seçim öncesi sert üsluplarına bir cevap olarak gördüklerini söyledi. Balkız, yönetim kuruluyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e tebrik ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Baro Başkanı Balkız, seçimlerde Manisa’nın iradesinin bu şekilde tecelli ettiğini, vatandaşın Ergün’ü tekrar başkanlığa getirdiğini belirtti. Siyasi analizcileri çağırıp Manisa’nın seçmen profilini ve tercih değerlerini incelemelerini beklediklerini dile getirerek, “Bu kadar ciddi anlamdaki tercihi, gerçekten incelemeye değer buluyoruz. Halkın tecellisi ve yapısı itibariyle Manisa halkı, bu mecliste görev alan bütün üyeler, belediye başkanı ve personelden birlik ve beraberlik mesajı bekliyor. Eğer seçimden önceki üç aylık atmosferi düşünecek olursak, herhalde burada halkın ne kadar haklı olabildiğini de görürüz. Bu kadar sert, yıkıcı ve üslubunu ayarlayamamış bir seçim takviminden sonra halkın, ‘Siz birlikte anlaşarak çözüm bulun.’ demesi kadar güzel bir şey olamaz. Bu kadar kavgacı ve sert üsluptan sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde bütün partilerin uzlaşarak, şehrin menfaatlerinde anlaşarak icraat yapmaları mesajını buradan alıyoruz.” dedi.

Başkan Ergün de Manisalının bir kere daha kendisine bu görevi verdiğini söyledi. Oy veren, vermeyen herkese teşekkür eden Ergün, “Hizmet noktasında her türlü gayretin içerisinde olduk. Güzel birlikteliklerle hizmetleri hayata geçirmeye çalıştık. Bu çizgimizi inşallah beş yıllık süre içerisinde bütün il geneline yapmak amacındayız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar