SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas:

- "Yapılan araştırmalar sonucunda Allah’a şükür bugüne kadar, Adil Öksüz’ün üniversitemizde bir eylemi, bir toplantısı, bir atmosferi, ilişkili bir durumu çıkmadı. Bu bizim için kurumsal olarak iyi bir durum"

Google Haberlere Abone ol
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas:

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında İlahiyat Fakültesi tarafından, örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu öne sürülen Adil Öksüz hakkında araştırma yapıldığını belirterek, "Yapılan araştırmalar sonucunda Allah’a şükür bugüne kadar, Adil Öksüz’ün üniversitemizde bir eylemi, bir toplantısı, bir atmosferi, ilişkili bir durumu çıkmadı. Bu bizim için kurumsal olarak iyi bir durum." dedi.

Rektörlük Personel Lokali'nde düzenlenen 2016-2017 değerlendirme toplantısında konuşan Elmas, SAÜ'nün dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda, gerçekleştirilecek yeni proje ve hedefler için önemli adımlar atılacağını söyledi.

Dünya standartlarında eğitim için SAÜ'nün yabancı dil atağı başlattığına değinen Elmas, üniversiteden mezun olan her öğrencinin yabancı dil sertifikasına sahip olmasını hedeflediklerini kaydetti.

Darbe girişiminin Sakarya Üniversitesi'nin işleyişine hiçbir etkisinin olmadığını ifade eden Rektör Elmas, "Darbe girişimi sonrası süreçte bizim komisyonlarımız gece gündüz çalıştı. Niçin çalıştı, bir kişiyi haksız yere bu oluşuma çarptırmamak için veya varsa da bu kişiyi dışarıda bırakmak için. Bu dengeyi sağlamak için çok çaba sarf ettik. Çünkü kurumun huzurunu ve atmosferini bozmamamız gerekiyordu. Darbe girişiminin bizim üniversitemizin işleyişine hiç bir etkisi olmadı.” diye konuştu.

- Adil Öksüz'ün üniversitede eylemi olmamış

Prof. Dr. Elmas, bir gazetecinin Adil Öksüz'ün üniversiteye ne gibi zararlar verdiğini sorması üzerine şunları söyledi:

"Yapılan araştırmalar sonucunda Allah’a şükür bugüne kadar, Adil Öksüz’ün üniversitemizde bir eylemi, bir toplantısı, bir atmosferi, ilişkili bir durumu çıkmadı. Bu bizim için kurumsal olarak iyi bir durum. Dolayısıyla bu kamuoyunda duyuldukça, benim izlenimim Temmuz, Ağustos, Eylül’de oluşan bu Sakarya Üniversitesi algısı şu anda zaten toparlanmış oldu. Son 2-3 aydır bu konuda algı toparlanmış oldu. Bizim görevimiz, bu konudaki bulguları açığa çıkartmak. Kurumsal işleyiş olarak, bu olaydan dolayı başka üniversitelerde psikolojileri, motivasyonları FETÖ'cülerin yöneticilerinden çıkması dolayısıyla bozulmuş durumda. Bizim kurum motivasyonumuzu bozan bir şey şu ana kadar olmadı Allah'a şükür. Bunlar şu ana kadar bizim bildiğimiz bilgiler, bizim bildiğimiz dışında bir şey varsa o da ortaya çıkar. 12 aydır geldiğimiz noktayı paylaşıyorum."

Yorumlar