Satranç tartışmasına Bakan da katıldı

AB Bakanı Ömer Çelik: Satranç oynarım, herkese de tavsiye ederim.

Google Haberlere Abone ol
Satranç tartışmasına Bakan da katıldı

AB Bakanı Ömer Çelik, "Ben satranç oynarım. Herkese de tavsiye ederim. Satrancın din adına yasaklanmasını da son derece akıl dışı bulurum" dedi.

Bakan Çelik’in sözlerinden satır başları şöyle:

"Ben satranç oynarım. Herkese de tavsiye ederim. Satrancın din adına yasaklanmasını da son derece akıl dışı bulurum. Bu aklın neşesidir. Aklın meydan okumasıdır. Doğu kültüründe satranca akıl ve kader aynı anda görüldüğü için son derece değer atfedilir."

VİZE MUAFİYETİ KONUSUNDA SON DURUM NEDİR?

Biz bunu yakın bir şekilde takip ediyoruz. Biz burada terör meselesi hariç diğer kriterlerin yerine getirilebileceğini düşünüyoruz.

Bizim de çalışmamız sürüyor. Dünyadaki bütün devletler terörle ilgili mevzuatlarını güncellerken bizim bu şartlar içinde bizde terör mevzuatını değiştirmemizi beklemek doğru değil.

CÜBBELİ AHMET NE DEMİŞTİ?

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, satranç oynayan kişilerin, insanların en yalancısı olduğunu iddia ederek, "Oynayanlar lanetlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet'in satranca dair konuşması şöyle:

"Satranç tavladan da kumardan da beter. Satranç oynamaktansa ateşi tutmak daha hayırlı. Satranç oynayan kişi insanların en yalancısı. Oynayanlara ölürken kelimei şehadet nasip olmayabilir. Satranç oynayan lanetlenmiştir. Oynayana bakan da domuz eti yiyen gibidir. Bu oyunları oynayacağınıza elinize tesbih alın, sübhanallah çekin"

Yorumlar