Şanlıurfa'daki 67 milyon liralık 5 proje

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hazırlanan ve uygulamaya sokulmaya çalışılan anahtar teslimi fabrika modeli, Şanlıurfa'da ayakkabıcılık sektörü üzerinden model ve örnek olmaya aday durumdadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'daki 67 milyon liralık 5 proje

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa'da ayakkabıcılık sektöründe uygulanan anahtar teslim fabrika modelinin hayata geçtiğini ve bu projenin örnek model durumunda olduğunu söyledi.

Vali Erin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde, yatırımların gerçekleşmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Türkiye'nin son 20 yılda büyük değişimler yaşadığını aktaran Erin, Şanlıurfa'nın da bu yatırımlarla tarım üretim merkezinin yanında sanayisini de geliştirdiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Şanlıurfa'ya büyük yatırımlarının olduğunu aktaran Vali Erin, "Bugün 13 fabrikamızın açılışını gerçekleştireceğiz, bu model tuttu. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hazırlanan ve uygulamaya sokulmaya çalışılan anahtar teslimi fabrika modeli Şanlıurfa'da ayakkabıcılık sektörü üzerinden model ve örnek olmaya aday durumdadır. 2 binin üzerinde istihdam var ve bu projenin değeri yine güncellenmemiş rakamlarla 23 milyon Türk lirasıdır. İşsizliğin yaygın, yoğun olduğu Şanlıurfa'da genç nüfus olması nedeniyle 2 binin üzerinde istihdamın şu anda ve sene sonuna kadar da 3 bine vardırmayı düşündüğümüz istihdam Şanlıurfa için son derece kıymetlidir. 23 milyon lira dolayısıyla yerini buldu." dedi.

"TARIMA BAĞLI SANAYİ KURABİLİRİZ"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Şanlıurfa'nın genç nüfusa sahip bir il olduğunu belirterek, kentte 20 yaş civarında 900 bin kişinin yaşadığını söyledi.

Bu gençlerin kentin en önemli beşeri sermayesi olduğunu aktaran Açanal, yatırımlar da emeği geçen herkese teşekkür etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de ayakkabı sektöründe 100 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Kentteki genç nüfusunu hatırlatan Cevheri, söz konusu potansiyelin daha iyi değerlendirilmesi için farklı projelerin üretilmesi noktasında ortak çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de kentte işsizlik ve istihdamla ilgili sıkıntıların çözümüne ilişkin belediye olarak üzerlerine düşeni yapmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Ülkenin kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yaparak istihdamı artırmaya yönelik adımlar attıklarını belirten Beyazgül, sanayi bölgesine yakın alanlara konut açmak için de girişimlere başladıklarını duyurdu.

Beyazgül, Şanlıurfa'nın tarım, turizm ve sanayi anlamında ciddi potansiyele sahip olduğunu anlatarak "Türkiye'nin üçüncü büyük genç nüfusuna sahibiz, yaş ortalamamız 20. İmkanımız çok, güneşimiz var, sanayimiz var, tarımımız var, tarım üretimimiz var, tarıma bağlı sanayimizi kurabiliriz." dedi.

FLO Mağazacılık Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi de Şanlıurfa'da 26 bin metrekare alan üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyerek, hedeflerinin diğer sektörlere de rol model olmak istediklerini kaydetti.

Konuşmalarının ardından, Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi'nin ikinci etabının temel atma töreni ve yatırımların toplu açılışı gerçekleştirildi.

Yorumlar