Sandıklı'da 305 kişi ishal ve mide bulantısıyla hastanelere kaldırıldı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinde 305 kişi ishal ve kusma nedeniyle hastanelere başvurdu. Hastalar tedavilerinin ardından evlerine gönderilirken, 12 kişi aşırı ishal ve mide bulantısı nedeniyle müşahede altında...

Google Haberlere Abone ol
Sandıklı'da 305 kişi ishal ve mide bulantısıyla hastanelere kaldırıldı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinde 305 kişi ishal ve kusma nedeniyle hastanelere başvurdu. Hastalar tedavilerinin ardından evlerine gönderilirken, 12 kişi aşırı ishal ve mide bulantısı nedeniyle müşahede altında tutuluyor.

Beldede, aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişide mide bulantısı ve kusma şikayeti görülmesi üzerine beldeye çok sayıda ambulans ve sağlık görevlisi çağrıldı. Şikayetlerin artması üzerine vatandaşlar arasında panik yaşandı. Hastalardan bazıları araçlarıyla bazıları da ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı.

Sandıklı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan hastalara serum verilerek, kan ve idrar örnekleri alındı. Hamdi Gönen, ailesiyle birlikte karın ağrısı, mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle hastane geldiklerini söyledi. Gönen, büyük bir ihtimalle sudan zehirlenmiş olabileceklerin düşündüklerini belirterek, serum ve ilaç tedavisinin devam ettiğini anlattı.

Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal da, 300 civarında vatandaşın hastanelere gittiğini söyledi. Ünsal, bütün sağlık ekiplerinin, kaymakam ve diğer idarecilerin hastaneye geldiğini, şikayetlerin nedeninin araştırıldığını kaydetti.

“YAĞMUR SUYUNDAN ŞÜPHELENİYORUZ”

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, gerekli önlemleri aldıklarını su deposunu boşaltarak klorlama yaptıklarını ve suyu tekrar şebekeye verdiklerini söyledi. Akgün, beldenin 15 noktasından tekrar numune alarak ilk planda mikrobilyolojik inceleme yaptıklarını herhangi bir bakteriye rastlamadıklarını söyledi. Bunun dışında alınan numunelerin Antalya ve Ankara’daki laboratuarlara gönderildiğini ifade eden Akgün, “ Burada daha farklı yöntemlerle suların analizi yapılacak. Buda 3-4 gün sürebilir. Ancak biz aşırı yağmurlar ve su kesintileri sonrasında çamurlu yağmur sularının şebeke borularına sızmış olabileceğini düşünüyoruz. Bunun dışında besin zehirlenmesi görünmüyor.” dedi.

Lütfi Akgün, 305 kişinin hastanelere başvurduğunu bunlardan 12’sinin ishal ve karın ağrısı nedeniyle müşahede altında tutulduğunu anlattı.

CİHAN

Yorumlar