"Sandık yaklaştıkça Kılıçdaroğlu pervasızlaşıyor"

- AK Parti Grup Başkanvekili Muş: - "Geçmişte PKK'ya destek bildirisi yayınlayan akademisyenlere sahip çıkan Kılıçdaroğlu 'Evet' oyu verecek vatandaşlarımızın vatan sevgisini sorgulayamaz" - "Kılıçdaroğlu 'Evet' oyu verecek vatandaşlarımıza hain muamelesi yapacağına, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile ortak miting yapan kendi partisine ve PKK marşları çalınırken, o mitinglerde zafer işareti yapan vekillerine baksın"

Google Haberlere Abone ol
"Sandık yaklaştıkça Kılıçdaroğlu pervasızlaşıyor"

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, halk oylaması yaklaştıkça CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının pervasızlaştığını belirterek, "Geçmişte PKK'ya destek bildirisi yayınlayan akademisyenlere sahip çıkan Kılıçdaroğlu 'Evet' oyu verecek vatandaşlarımızın vatan sevgisini sorgulayamaz." dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin TBMM Grup toplantısında "Namusunla, onurunla, şerefinle hayır oyu kullan" ifadesini kullanarak, "Hayır" oyu vermeyecek vatandaşları bu değerlerden yoksunmuş gibi gösterdiğini ve "Evet" oyu verecek vatandaşlara hakaret ettiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu bu ifadelerinden dolayı kınadığını vurgulayan Muş, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu haddini hududunu bilmelidir. Kimse 'Evet' oyu verecek vatandaşlarımızın namusuna, şerefine ve onuruna dil uzatamaz. Daha önce sistem değişikliği için 'kan dökmeden sistem değişmez' diyen ve 'Evet' oyu vermeyi vatana ihanetle eş tutan Kılıçdaroğlu, şimdi işi vatandaşa hakarete kadar götürdü. Yani CHP'nin istediği doğrultuda oy kullanmayacak vatandaşlarımıza hakaret etmeye başladı."

Mehmet Muş, milletin tercihine saygı duymadığını belirten Kılıçdaroğlu'nu temiz bir üsluba ve seviyeli bir yaklaşıma davet etti.

Kılıçdaroğlu'nun neden "Hayır" oyu verilmesi gerektiğini millete izah edemediği için "Evet" oyu verecek vatandaşlara hakaret ettiğini savunan Muş, "İşin ilginç yanı millet, 'Evet' diyen siyasi partileri meydanlarda görüyorken 'Hayır' diyen siyasi partileri yani CHP ve HDP'yi meydanlarda göremiyor. Meclis kürsüsünde atıp tutuyorlar ama meydana yani milletin huzuruna çıkamıyorlar. Mecliste oylamadan kaçan HDP ve bu teklifi milletten kaçırmaya çalışan CHP meydandan da kaçıyor." diye konuştu.

Milletin bugüne kadar Türkiye'ye bir hayrı dokunmayanların "Hayır" oyu çağrısına itibar etmeyeceğini vurgulayan Muş, eleştirilerine şöyle devam etti:

"Sandık yaklaştıkça pervasızlaşan Kılıçdaroğlu yine aynı konuşmada bir ifade daha kullanarak vatanını, bayrağını, çocuklarını sevenlerin 'Hayır' oyu kullanacağını söylüyor ve 'Evet' oyu verecek vatandaşlarımızın vatanını ve bayrağını sevmediğini ima ediyor. Geçmişte PKK'ya destek bildirisi yayınlayan akademisyenlere sahip çıkan Kılıçdaroğlu 'Evet' oyu verecek vatandaşlarımızın vatan sevgisini sorgulayamaz. PKK'ya destek veren televizyon kanallarında boy gösteren, hatta o kanallar teröre destek verdiği için kapatılınca tepki gösteren Kılıçdaroğlu bize vatan ve bayrak sevgisini anlatamaz."

"Kemal Kılıçdaroğlu vatan sevgisi dersi vermek istiyorsa, evvela kendi partisi içinde olup da devletimizi katliamcı gibi gösteren CHP'li vekile baksın ya da 'Türkiye ile İran bir savaşa girse İran'ın yanında yer alırım' diyen CHP'li vekile vatan sevgisini anlatsın." ifadelerini kullanan Muş, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu 'Evet' oyu verecek vatandaşlarımıza hain muamelesi yapacağına, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile ortak miting yapan kendi partisine ve PKK marşları çalınırken o mitinglerde zafer işareti yapan vekillerine baksın. 'Evet' oyu verecek vatandaşlarımızı dışlayan bu dil, millete tepeden bakan ve kendi dışında herkesi hain olarak niteleyen tipik CHP zihniyetinin yansımasıdır. Biz nasıl milletimizin tercihlerine saygı duyuyorsak, Kılıçdaroğlu da 'evet' oyu verecek vatandaşlarımıza saygılı olmayı öğrenmelidir."

Yorumlar