Sanayici, okullarla birlikte kalifiye eleman yetiştirecek

Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) ile Elbistan Meslek Yüksekokulu ve Elbistan Meslek Lisesi arasında kalifiye eleman yetiştirme konusunda görüşme yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sanayici, okullarla birlikte kalifiye eleman yetiştirecek

Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) ile Elbistan Meslek Yüksekokulu ve Elbistan Meslek Lisesi arasında kalifiye eleman yetiştirme konusunda görüşme yapıldı. Görüşme sonunda sanayi kuruluşlarında öğrenci yetiştirme ile ilgili görüş birliğine varıldı.
ELSİAD Sanayi Komitesi sanayi esnafının kalifiye elaman ihtiyacının giderilmesi için bir dizi çalışima başlattı. Komite il olarak Elbistan MYO Müdür Yardımcısı Muharrem Eren, Elbistan Meslek Lisesi Müdürü İlyas Gezer ve Müdür Yardımcısı Mehmet Kuyucu’nun katılımıyla bir toplantı yaptı. Ascoşan şirketinde yapılan toplantıda konuşan ELSİAD Sanayi Komitesi Başkanı Tayfur Adbay ‘‘Maalesef 28 Şubat döneminde Meslek liseli öğrencilerinin puanlarının kırılmasıyla meslek liseleri nitelikli öğrenci bulmakta ciddi sıkıntılar çekmiş ve bunun doğal sonucu olarak da sanayi esnafı, zanaatkarlar çırak ve kalfa ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmişlerdir.” dedi.
Adbay “Bugün birçok esnafımız nitelikli işçi bulamaz hale geldiklerinden işlerini yürütemez hale gelmişlerdir. Bu toplantılarla esnafımızın derdine çare olmaya çalışıyoruz.Biz sanayi esnafı olarak Meslek Yüksek Okulu ve Meslek Lisesi öğrencilerinin stajlarını sanayideki işletmelerde yapmasını istiyoruz.Bunun içinde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.Bununla ilgilide bu iki kurumumuzla devamlı diyalog içinde olmak istiyoruz. Stajını sanayide yapan öğrencinin de okulu bitirdikten sonra sanayide mesleğini yapmaya devam edeceğini inanıyoruz.’’ İfadesini kullandı.
Elbistan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Muharrem Eren ve Meslek Liseleri Müdürü İlyas Gezer de bu konuda sanayicilerin yanında olduklarını iletti.
CİHAN

Yorumlar