Samsa Böreği Nasıl Yapılır?

Samsa Böreği Nasıl Yapılır? Samsa böreği çok ünlü bir Arnavut böreği çeşididir. İçi dolgusuz bir börek olan Samsa Böreği lezzeti ile yiyenleri mest eder. Son günlerin en meşhur tariflerinden olan Samsa Böreği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol
Samsa Böreği Nasıl Yapılır?

Samsa Böreği Nasıl Yapılır? Lezzeti ile yiyenleri kendine hayran bırakan Samsa Böreği Arnavut mutfağının en meşhur böreklerindendir. Hamurunun hafif kıtırlığı ile bir yiyen bir tane daha ister. Hamurunun içinde bulunan yoğurt, samsa böreğine o muhteşem kıtırlığını ve lezzetini verir. Çeşitli şekillerde sunumu yapılabilen samsa böreğini Arnavutlar genelde sarımsaklı yoğurt ile servis etmeyi tercih ederler. Bu muhteşem lezzeti hala denemediyseniz detaylı anlatımı, malzemeleri ve püf noktasını yazımızda bulabilirsiniz.

 

İÇİNDEKİLER

1.  Samsa Böreği Nasıl Yapılır?

1.1 Malzemeler

1.2 Yapılışı

1.3 Püf Nokta

1.4 Süresi

 

1. Samsa Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg. elenmiş un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su
  • 250 gram kadar tereyağı

 

Sunum İçin

  • Süzme yoğurt
  • Sarımsak 

 

Samsa Böreği Nasıl Yapılır?

 

Öncelikle hamur teknesine yarım kg. un konulur. Ortası havuz şeklinde açılır. Açtığımız çukura kontrollü bir şekilde ılık su ilave edilir. kalan unda kontrollü bir şekilde eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamuru yoğururken havalandırarak ve uzun süre yoğurmak bu noktada önem taşır. İyice yoğurulan ve kıvamını alan hamur üzerine temiz bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.

Samsa Böreği Nasıl Yapılır

Yaklaşık yarım saat kadar dinlenen hamur 2 eşit parçaya ayrılır. Samsa Böreğinin hamuru iki yarım beze 8 bezeye ayrılır. Toplamda 16 beze olacak şekilde.

Ayrılan bezeler merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açılır. Bütün bezeler bu şekilde açılır ve her bir hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. (Bu noktada her bir bezenin üzerine kaplayacak ölçüde yaklaşık bir yemek kaşığı kadar tereyağ sürülür) 

Daha sonra tereyağ yardımı ile yumuşayan hamur el ile çekiştirilerek açılır ve büyük bir yufka elde edilir. Hazırlanan yufka üst üste konur. 

Son işlem olarak elde edilen büyük yufka iki kat olacak şekilde döndürülür ve rulo elde edilir. Elde edilen rulo uzunlamasına parçalar şeklinde kesilir. Elde hamur kalmayıncaya kadar bu şekilde devam edilir. Hazırlanan hamur ile yaklaşık 4-5 rulo çıkmaktadır.

Elde edilen rulolar çekiştirilerek uzatılır. Ardından iki parmak genişliğinde kesilir. Kesilen dilimler fırın tepsisine yerleştirilir. İlk başta ayırdığımız hamurun diğer yarısınada aynı işlemler uygulanır. 

Ardından tepsiye dizilen hamurların üzerine tereyağ sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirilir. 

Sunum için sarımsaklı yoğurt hazırlanır. 

Samsa Böreği fırından çıkarıldığında üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt gezdirilir. İsteğe göre yoğurt gezdirildikten sonra 5 dk. kadar sıcak fırına verilebilir.

Afiyet Olsun.

Püf Nokta

Samsa Böreği püf noktası: Hamurun havalandırılarak yoğrulmasıdır.

Pişirme Süresi

Hazırlama ve pişirme süresi yaklaşık 1 saat

Yorumlar