Sakarya, Karabük, Düzce ve Kocaeli'de 29 Ekim

Sakarya, Karabük, Düzce ve Kocaeli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Google Haberlere Abone ol
Sakarya, Karabük, Düzce ve Kocaeli'de 29 Ekim

Sakarya, Karabük, Düzce ve Kocaeli'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sakarya'da Resmi Daireler Kampüsü'nde düzenlenen törende, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Garnizon Komutanı Albay Fahri Can Çağlar ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Necdet Tömekçe, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Kaldırım, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılarla sohbet etti.

Törene, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Aydın Kutlu, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

- Karabük

Karabük'te de İstasyon Meydanı'nda toplanan protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Belediye Bandosu eşliğinde Kent Meydanı'na kadar "Cumhuriyet Korteji" düzenledi.

Kent Meydanı'ndaki programda ise Karabük Valisi Fuat Gürel ve Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

- Düzce

Düzce'de öğrenciler bando gösterisi ve kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Belediye meydanında ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen öğrenciler, bando eşliğinde İstanbul Caddesi boyunca çeşitli marşlar seslendirerek yürüdü.

Vatandaşların da eşlik ettiği etkinlik, Anıtpark Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunun ardından sona erdi.

- Kocaeli

İzmit Kültür Tepesi'nde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa, Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanlığı Tümamiral Ayhan Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, milletvekilleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

İlçelerde de Cumhuriyetin 98. yılı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Yorumlar