Sadaka kutusu hırsızılığı kamerada

Gaziosmanpaşa’da birbirlerine yakın eczanelerde bir hırsızın sadaka kutularını ve ilaçları çalma anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Sadaka kutusu hırsızılığı kamerada

Gaziosmanpaşa’da birbirlerine yakın eczanelerde bir hırsızın sadaka kutularını ve ilaçları çalma anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay Gaziosmanpaşa'da dün öğle saatlerinde meydana geldi. Normal bir vatandaş gibi eczaneye giren hırsızın hedefinde, Kimse Yok Mu vakfına ait yardım amaçlı toplanan sadaka kutuları ve ilaçlar vardı. Farklı eczanelerde yaşanan hırsızlık olayı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Hırsızlığın kaydedildiği görüntülerde; içeri giren hırsız görevliye ilacı soruyor. Görevlinin ilacı bulmaya çalışması sırasında hırsız, yakınında bulunan sadaka kutusunu alarak çantasına koyarak bir müddet sonra ayrılıyor. Çalma taktiğini 10 dakika arayla aynı sokak üzerinde bulunan diğer eczaneler üzerinde deneyen hırsız, buralarda da sadaka kutularını çalıyor. Ayrıca hırsız girdiği eczanede yine fırsatını bulup poşetine doldurduğu ilaçlarla kayıplara karışıyor.

Hırsızının mağdurlarından Eczacı İsa Yıldırım, ”Öğleyin yemek saatinde alanda personelin az olduğu bir dönemde eczanede bulunma ihtimali az olan bir ilacı tercih ediyor ki onun sipariş verilmesini sağlıyor. Sipariş verildikten hemen sonra ilk fırsatta buradaki sadaka kutusunu alıp hemen çıkıyor. Ve aynı yöntemi diğer komşularımıza da uyguluyor ve oralarda da başarılı oluyor.” ifadelerini kullandı.

Eczane kasiyeri Cennet Korkut Ata ise, bir kişinin kendilerine gelip ilaç sorduğu ve hemen arkasından farkında olmadan sadaka kutusunu götürdüklerini söyledi. Korkut Ata, ”Sadaka kutumuz tam burada duruyordu. Sadaka kutusunun biraz ötesinde başka bir sadaka kutusu daha vardı. Ona yönelmiş ama o zemine yapışık olduğu için onu götürememiş.” dedi.

Polis sadaka kutularını çalan hırsızla ilgili soruşturma başlattı.
CİHAN

Yorumlar