Rusya'dan Ukrayna İHA üssüne saldırı

Rusya'dan yapılan açıklamada, "Hmelnitski yakınlarında Ukrayna ordusuna bağlı 383. İHA alayının pozisyonunu vurduk" denildi

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan Ukrayna İHA üssüne saldırı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Hmelnitski kentinin yakınlarında Ukrayna ordusuna bağlı 383. insansız hava araçları (İHA) alayının pozisyonunu vurduklarını söyledi.

Konaşenkov, başkent Moskova'da Rus birliklerinin, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki eylemleri konusunda bilgi verdi.

Farklı bölgelerde 600'e yakın Ukraynalı askerin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Konaşenkov, "Hmelnitski kentinin yakınlarında bulunan Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 383. insansız hava araçları alayının pozisyonu ve Hmelnitski bölgesindeki Greçani tren istasyonunun yakınlarında mühimmat deposu yüksek hassasiyetli silahla denizden vuruldu." dedi.

Rus hava savunma sistemlerince Ukrayna ordusuna ait 6 insansız hava aracının vurulduğunu aktaran Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna'ya ait 385 uçak, 210 helikopter, 3 bin 178 insansız hava aracı, 405 hava savunma füze sistemi, 7 bin 935 tank ve zırhlı araç, 1029 çok namlulu roketatar, 4 bin 144 obüs ve havan topu, 8 bin 458 özel askeri araç yok edildi." diye konuştu.

"UKRAYNA, NÜKLEER GÜVENLİK KONUSUNDA KIŞKIRTICI EYLEMLER PLANLIYOR"

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da Ukrayna yönetiminin Rusya'yı "nükleer güvenlik konusunda suçlamak için kışkırtıcı eylemler" planladığı belirtildi.

Bunun için bir Avrupa ülkesinden gümrük işlemleri yapılmadan Ukrayna'ya radyoaktif maddenin birkaç konteyner ile ulaştırıldığı ifade edilen açıklamada, bu maddelerin bir bölgede kirlenmenin olduğunun gösterilmesi için kullanılacağı ileri sürüldü.

Yorumlar