Rusya'ya bir kınama da BM'den

BM Genel Sekreteri Ban, saldırıyı kınadıç Yeni Zelanda, hastanelere yönelik saldırıların önlenmesi için BMGK'ya karar tasarısı sunacağını bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Rusya'ya bir kınama da BM'den
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Halep'te hastaneye düzenlenen hava saldırısını kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, basın brifinginde AA'nın sorusu üzerine yaptığı açıklamada, saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine ilişkin ellerinde özel bir bilgi olmadığını belirtti.
Genel Sekreter Ban'ın saldırıyı kınadığını ifade eden Dujarric, Ban'ın ayrım gözetmeden sivillere ve sağlık kuruluşlarına yapılan tüm saldırıları kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin kınadığını söyledi.

Dujarric, "Hastanelerin ve sivil kurumların hedef alınması uluslararası hukukun bağışlanamaz ihlalidir." dedi.

Öte yandan hastane saldırısına ilişkin gazetecilere açıklama yapan Yeni Zelanda'nın BM Daimi Temsilcisi Gerard van Bohemen, Yeni Zelanda'nın konuya ilişkin İspanya, Mısır, Japonya ve Uruguay ile birlikte BM Güvenlik Konseyi karar tasarısı hazırlamakta olduğunu söyledi.
Hastane ve sağlık kuruluşlarına yönelik saldırıların Suriye'nin yanı sıra Yemen, Güney Sudan ve diğer bölgelerde de yaşandığını kaydeden Bohemen, tasarının genel olarak sağlık kuruluşlarına yapılan tüm saldırıları kapsayacağını belirtti.

Tasarının gelecek hafta başında oy birliği ile kabul edilmesini beklediklerini dile getiren Bohemen, karar tasarısı ile uluslararası kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmek istediklerini ancak metinde herhangi bir yaptırım maddesinin bulunmayacağını sözlerine ekledi.

Rus ordusuna ait bir savaş uçağı, dün Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki Sukeri semtinde bulunan Kudüs sahra hastanesini vurmuş, saldırıda aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetmiş, 62 kişi yaralanmıştı. Hayatını kaybeden ve yaralananlar arasında çok sayıda kadın ve çocuk da bulunduğu kaydedilmişti.

Yorumlar