Rusya'daki gösterilerde çok kişi gözaltına alındı

Rusya'da muhalifler, Moskova ve St. Petersburg başta olmak üzere birçok şehirde gösteri düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Rusya'daki gösterilerde çok kişi gözaltına alındı

SonHaberler | Haber Merkezi

Rusya hükümet ve yolsuzluk karşıtı gösterilere sahne oluyor. Rusya'nın Moskova ve St. Petersburg kentlerinde düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde 650 kişi gözaltına alındı.

Ülkede muhalif aktivist ve "Yolsuzlukla Mücadele Fonu" kurucusu Aleksey Navalnıy'ın çağrısı üzerine birçok şehirde "yolsuzluk karşıtı" gösteri düzenlendi.

Gösterilerin baş aktörü olarak gösterilen "Yolsuzlukla Mücadele Fonu" kurucusu Navalnıy, Moskova'da düzenlenen protesto öncesinde evinin önünde gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Gösterilere Güvenlik Gerekçesiyle İzin Verilmedi

Moskova meydanlarında yoğun güvenlik önlemi alan polis, izinsiz olduğu gerekçesiyle hükümet karşıtı gösteri düzenlenmesine izin vermedi. Polis, Tverskaya Caddesi'nde toplanan ve hükümet aleyhinde slogan atan protestocuları gözaltına alındı.

Gösterilere 8 Bin Kişi Katıldı

Rusya İçişleri Bakanlığı, Moskova'da 150, St. Petersburg'da ise 500 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre iki şehirde gösterilere yaklaşık 4'er bin kişi katıldı.

Muhalifler ise Rusya İçişleri Bakanlığı'nın verdiği gözaltı sayılarının az olduğunu gözaltına alınanların sayısının daha çok olduğunu savundu. Gösterilere katılanların çoğunun okul çağında ve 20'li yaşlarda gençler olması dikkati çekti.

Başkentte Navalnıy'ın çağrısı üzerine 26 Mart'ta gerçekleştirilen protestolarda 500'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

BM ve AB'den Rusya'ya Çağrı

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya'daki gösterilere katılan göstericilerin gözaltına alınmasına tepki göstermişti. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği, hükümet karşıtı gösterilerde çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına ilişkin barışçıl gösteri hakkına saygı duyulması çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar