Rusya - Ukrayna savaşında son durum - Haritalı

Rusya - Ukrayna savaşında son durumla ilgilili konuşan Zelenskiy, "Ukrayna'nın doğusunda ve güneyinde yoğun çatışmalar sürüyor" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Rusya - Ukrayna savaşında son durum

Rusya-Ukrayna savaşında son durum: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin doğu ve güney bölgelerinde Rus birliklerine karşı çatışmaların sürdüğünü belirterek, "Silahlı kuvvetlerimiz inisiyatifi elinde tutuyor." dedi.

Zelenskiy Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında ülkesinde Rusya'ya karşı devam eden savaşla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Rus güçlerinin ülkesine yönelik bugün de insansız hava araçları (İHA) ve uçaklarla saldırılar düzenlendiğini belirten Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, gün içinde Ukrayna'nın çoğu bölgesinde hava saldırısı uyarısı yapıldı. İHA'lar ve düşman uçakları imha edildi. Ukrayna'nın doğusunda ve güneyinde aktif düşmanlıklar devam ediyor. Silahlı kuvvetlerimiz inisiyatifi elinde tutuyor."

Herson yönünde Ukrayna kuvvetlerinin Rus birliklerine karşı başarılı operasyonlar yürüttüğünü kaydeden Zelenskiy, söz konusu bölgede konuşlanan Ukraynalı askerlere teşekkür etti.

88 YERLEŞİM YERİ RUSYA'DAN GERİ ALINDI

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirilo Timoşçenko, Ukrayna ordusunun ülkenin Harkiv ve Herson bölgelerinde Rus güçlerin kontrol ettiği yerleşim birimlerin geri alınması için sürdürdüğü operasyon hakkında açıklama yaptı.

Bugüne kadar Harkiv bölgesinde 551, Herson'da ise 88 yerleşim yerinde yeniden kontrol sağladıklarını ifade eden Timoşçenko, "Herson bölgesinde toplam 88 yerleşim yeri kurtarıldı. Burada 11 bin 827 sivil yaşıyor." ifadelerini kullandı.

11 SİVİL ÖLDÜ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirilo Timoşçenko, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın çeşitli yerleşim yerlerine 20 Ekim'de düzenlediği saldırılar hakkında Telegram hesabından paylaşım yaptı.

Timoşçenko, ağırlıklı olarak Harkiv ile Mıkolayiv ve Donetsk bölgelerine yönelik saldırıların yapıldığını duyurarak, Rus güçlerin saldırılarının sonucu söz konusu 3 bölgede 11 sivilin yaşamını yitirdiğini ve 13 kişinin yaralandığını belirtti.

Ukrayna Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, savaşın başladığı 24 Şubat'tan itibaren Ukrayna'da savaş nedeni ile yaşamını yitirmiş çocuklar hakkında bilgiler paylaşıldı.

Ukrayna'da devam eden çatışmalar nedeni ile bugüne kadar 429 çocuğun öldüğü ifade edilen açıklamada, 1246'dan fazla çocuğun ise yaralandığı belirtildi.

Ukrayna'da Rus güçlerin kontrol ettiği bölgelerde, savaş nedeni ile ölen veya yaralanan çocuklar hakkında bilgilerin alınmasının mümkün olmadığı kaydedilen açıklamada, bu bilgilerin değişebileceği belirtildi.

ABD VE RUSYA'DAN SAVAŞIN BAŞINDAN BU YANA İKİNCİ TEMAS

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, "21 Ekim'de Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü. Bakan Austin, Ukrayna'ya karşı devam eden savaşta iki ülke arasındaki iletişim hatlarını korumanın önemini vurguladı.” açıklamasında bulundu.

Ryder görüşmeye ilişkin başkaca detay vermezken görüşmenin Rusya’nın taktik nükleer silah kullanabileceği tartışmalarının ardından gelmesi dikkati çekti.

Austin ve Şoygu Ukrayna-Rusya savaşının başlamasından sonra ilk kez 13 Mayıs’ta temasa geçmişti.

TAHIL SEVKİYATI SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna'dan tahıl yüklü 9 geminin daha hareket ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, tahıl sevkiyatının planlı ve emniyetli şekilde sürdüğü belirtilerek, "Dün ve bugün olmak üzere Ukrayna limanlarından toplam 9 gemi tahıl yüklü olarak hareket etti." ifadesi kullanıldı.

Rusya - Ukrayna savaşında son durum
Rusya - Ukrayna savaşında son durum haritası

 

Yorumlar