Rulo Yaş Pasta

Rulo Yaş Pasta, farklı şekil ve tatlarda hazırlanarak büyük küçük herkesin beğenisi kazanan bir pasta tarifidir.

Google Haberlere Abone ol
Rulo Yaş Pasta

Rulo Yaş Pasta, farklı şekil ve tatlarda hazırlanarak büyük küçük herkesin beğenisi kazanan bir pasta tarifidir. Gün menülerinde, beş çaylarında bir fincan çayın yanına eşlik edebilecek özelliktedir. Hem lezzet hem de sunum bakımından harika anlar yaşanmasını istiyorsanız rulo yaş pastayı mutlaka denemelisiniz. Özellikle çocukların büyük beğenisini kazanan rulo yaş pasta ile çocuklarınıza okul dönüşü ufak ve tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz.

Rulo Yaş Pasta İçin Gerekli Malzemeler:

Pandispanyası İçin:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin:

  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 1 litre süt

Üzeri İçin:

  • Damla çikolata ve dövülmüş ceviz içi

Rulo Yaş Pasta Hazırlanışı:

Rulo yaş pastamızın kekini hazırlamak için karıştırma kabımıza yumurtaları ve şekeri ilave ederek köpük köpük oluncaya kadar çırpalım ve üzerine diğer kek malzemelerinin tamamını ekleyerek karışım kek hamuru kıvamı alıncaya kadar çırpalım. Ardından dikdörtgen fırın tepsimizin tabanına yağlı kağıdı serelim ve üzerine hazırladığımız kek hamurunu dökerek yayalım.

Fırınımızı 175 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verelim.  Pişen pandispanyayı fırından çıkartarak, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra keki yağlı kağıt ile birlikte gevşek bir şekilde sararak rulo şekline getirelim ve üzerine ıslatılmış bir mutfak bezi örterek kekimizi bekletelim. Bu arada rulo yaş pastamızın kremasını hazırlamaya başlayalım.

Pastamızın kreması için 1 paket kakaolu pudingi üzerindeki tarife göre pişirelim ve aynı şekilde krem şantiyi üzerindeki tarife göre koyulaşıncaya kadar çırparak, pişirdiğimiz pudingin içine ilave edelim ve bir mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpalım. Ardından rulo şeklindeki keki açarak üzerine hazırladığımız kremanın yarısını dökerek yayalım ve dövülmüş ceviz içinin yarısını kremanın üzerine serpiştirerek kekimizi tekrar rulo şeklinde saralım.

Kalan kremayı rulo pastamızın üzerine düzgün bir şekilde spatula yardımı ile yayarak sürelim. Kalan ceviz içi ve damla çikolatalarla, çikolatalı rulo pastanın üzerini süsleyerek buzdolabına alalım. Rulo yaş Pastamızı dolapta 4-5 saat kadar bekletip, soğuttuktan sonra dilimleyerek servise sunalım.  Afiyet olsun.

Yorumlar