Roboski’de yaşamını yitirenler Erzurum’da anıldı

Erzurum’da Roboski katliamı yapılan yürüyüş, basın açıklaması ve sokak tiyatrosu ile protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Roboski’de yaşamını yitirenler Erzurum’da anıldı

Erzurum’da Roboski katliamı yapılan yürüyüş, basın açıklaması ve sokak tiyatrosu ile protesto edildi. BDP ve HDP yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar "Van üşüyor, Gever direniyor, Roboski katillerini arıyor" pankartı açarak Mahallebaşı meydanında Roboski’de yaşamını yitiren 34 kişiyi andı.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Roboski köyünde 2 yıl önce kaçakçılık yaptıkları gerekçesiyle öldürülen ve failleri hala bulunamayan 34 kişiyi anmak için Erzurum’da basın açıklaması ve sokak tiyatrosu yapıldı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Van’da enkaz altında canını zor kurtaranları açlık, soğuk ve ölümle sınamaya kalkmışlardır. Zelzeleden kurtulan minicik bebekler soğuk konteynırlarda daha yaşayamadıkları hayata o minicik gözlerini yummuşlardır. Gerçi soğuktan ve açlıktan kurtulsalar bile henüz 12 yaşına basmadan vücuduna yaşından büyük tam 13 kurşun yiyen uğur çocuk gibi koyunlarını otlatmaya giden ve havan toplarıyla bedeni parçalanan gözleri kara ceylan çocuk gibi katledileceklerdir. Belki de bin bir umutla üniversiteyi kazanan Aydın Erdem gibi sokak ortasında polis kurşunuyla öldürüleceklerdir. Ya da ayakkabısının altındaki deliğe aldırış etmeden gerçekleri yazmaya giden Hrant Dink gibi devletin tetikçileri tarafından katledilecektir. Cellatlara, katillere ve kokuşmuş zihniyete inat bir ateş topu gibi aydınlatılacaktır bu acılı coğrafya.” ifadeleri kulanıldı.

Anmanın sonunda grup temsili Roboski Meydanı'na karanfil bıraktı. Grup daha sonra sloganlar atarak meydandan olaysız bir şeklide dağıldı.
CİHAN

Yorumlar