Richard Nixon'ın, 1954 yılında hünez başkan yardımcısıyken kırdığı 165 yıllık tarihi eser hangisidir?

1969-1974 arasında ABD başkanı olan Richard Nixon'ın, 1954 yılında hünez başkan yardımcısıyken kırdığı 165 yıllık tarihi eser hangisidir?

Google Haberlere Abone ol
Richard Nixon'ın kırdığı 165 yıllık tarihi eser

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 16 Eylül 2022 Cuma akşamı bölümünde çıkan sorulardan biri de şöyle oldu:

1969-1974 arasında ABD başkanı olan Richard Nixon'ın, 1954 yılında hünez başkan yardımcısıyken kırdığı 165 yıllık tarihi eser hangisidir?

Nixon'ın, 1954 yılında hünez başkan yardımcısıyken kırdığı 165 yıllık tarihi eser hangisidir?
Nixon

 

Sorunun cevap şıkları şöyle: 

A) Beyaz Saray ana giriş kapısı

B) Senato başkanlık tokmağı

C) Beyaz Saray'daki çini vazo

D) Senatodaki büyük ayna

Sorunun Doğru Cevap Şıkkı: 

B şıkkı

OLAY ŞÖYLE GELİŞİYOR

17 Kasım 1954'te Senato Odası galerisinde oturan bir ziyaretçi, aşağıdaki katta tam olarak neler olduğunu merak ettiği için mazur görülebilirdi. Saat 14.00'den hemen sonra Senato tatil ilan etti. Üyeler salondan ayrılmak yerine birçoğu geldi ve yerlerini aldı. Ortadaki kapılardan Çoğunluk Lideri William Knowland ve Azınlık Lideri Lyndon Johnson, ardından Hindistan başkan yardımcısı çıktı. Liderler misafirlerini kürsüye yönlendirdi ve onu Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı Richard Nixon ile tanıştırdı.

Hindistan başkan yardımcısı konuşmasında, son zamanlarda bağımsız olan ulusunun demokratik kurumlarını ABD'ninkilere göre modellediğini kaydetti. Ulusunun üst meclisinin başkan yardımcısı olarak, Senato'ya bir başkanlık görevlisinin etkisiz kalacağı bir araç - bir tokmak - sunma fırsatını memnuniyetle karşıladı. Tokmağın senatörlere "tutku ve önyargıdan özgürce" tartışmaya ilham vermesini umuyordu.

Nixon'ın, 1954 yılında hünez başkan yardımcısıyken kırdığı 165 yıllık tarihi eser hangisidir?
Nixon'ın, 1954 yılında KIRDIĞI BAŞKANLIK TOKMAĞI

 

Başkan Yardımcısı Nixon yanıt olarak, bağışlanan tokmağın Senato'nun eski tokmağının yerini alacağını açıkladı - iki buçuk inçlik, kum saati şeklindeki bir fildişi parçası, "parçalanmaya" başladığını söyledi. Geçenlerde. Nixon'ın bahsetmediği şey, tokmağın kendi ağır eli sayesinde "parçalanmaya" başladığıydı.

Başkan Yardımcısı John Adams, bu tokmağı 1789'da kullanmış olabilir, ancak dikkat çekici bir araç olan kalemini bir su bardağına vurmayı tercih etmiş gibi görünüyor. 1940'lara gelindiğinde eski tokmak bozulmaya başlamıştı; 1952'de Senato, daha fazla hasarı sınırlamak için her iki uca da gümüş parçalar taktırdı. 1954'te hararetli bir gece yarısı tartışması sırasında, Nixon enstrümanı paramparça etti. Ticari kaynaklar aracılığıyla bir yedek bulamayan Senato, Hindistan büyükelçiliğine başvurdu. Değiştirilen tokmak, merkezinin etrafına oyulmuş bir çiçek bandının eklenmesiyle orijinali çoğalttı.

Bu yasama aracının 1905'ten 1909'a kadar başkan yardımcısı olan Charles Fairbanks'tan daha etkili bir kullanıcısı olmayabilir. Bir tanığa göre, "Çok sert vurmadı, ancak yerde işler gürültülü olmaya başladığında, Masanın üzerine eğilir ve masanın ince kısmına birkaç kez hafifçe vurun. Gözlemciye göre, "Senatörlerin dikkatini çeken yüksek ses değildi, sadece farklı bir gürültüydü."


 

Yorumlar