Restoranda elini yıkadığına pişman oldu

ABD'de yaşayan 33 yaşındaki bir kadın yemek yediği restoranda ellerini yıkayınca hayatı karardı. El sabunundan kadına bulaşan et yiyen bakteri kadının yüzünü yedi.

Google Haberlere Abone ol
Restoranda elini yıkadığına pişman oldu

ABD'de yaşayan 33 yaşındaki Rachel Star Withers, tatilde yemek yediği bir restoranda elini yıkadıktan sonra hayatı karardı. Yüzündeki kızarıklık ve ağrı şikayetiyle doktora giden genç kadın insan ve hayvan bağırsağında doğal olarak bulunan Klebsiella Oxytoca isimli bakteri kaptı. Sabundan bulaşan bakteri genç kadının yüzünü yedi.

ABD'li Rachel Star Withers Ekim ayında tatile gitti. Rachel'ın tatil dönüşünde yüzünde ağır çukurlar oluşmaya, kızarıklıklar çıkmaya başladı ve genç kadın büyük ağrılar çekti. Rachel doktora gittiğinde ona ilk olarak 'akne' teşhisi konuldu.

Ancak Rachel'ın durumu bir türlü düzelmedi. Durumu daha ağırlaşınca genç kadın doktora tekrar gitti. Doktorlar daha detaylı testler yapmaya karar verdi, Rachel'ı 8 gün boyunca denetim altında tuttu.

Restoranın lavabosundaki sabundan bulaştı

Testlerin sonucunda Rachel'da insan ve hayvan bağırsağında doğal olarak bulunan Klebsiella Oxytoca bakterisi olduğu ortaya çıktı. Rachel'ın yüzünü yemeye başlayan bakteri genç kadının yüzünde deformasyonlar oluşturdu. Genç kadının hastalığının, tatilde yemek yediği bir restoranın tuvaletinde kullandığı sabundan olduğu açıklandı.

Sabunun herkes tarafından kullanılması ve sabunlukların temizlenmemesinin, bakterinin bu yerlerde yaşamasını sağladığı belirtildi. Uzmanlar kişinin kendi anti bakteriyel ürünlerini taşımasının bu tür riskleri minimuma indireceğini söylüyor. Rachel'ın yüzündeki izler ve çökmeler için tedavisi işe yaradı.

Ancak Rachel'ın tedavisinin tam olarak başarı ile sonuçlanması ve tamamen izlerin yok olması şu an için mümkün değil gibi. Rachel ise gördüğü tedaviyi ve gelişim sürecini sosyal medya hesabından paylaşmaya devam ediyor.

Et yiyen bakteri

Yorumlar

YUH e