Rektör, Başkan Ergün'den kampüsün ulaşım sorunun çözülmesini istedi

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den Muradiye Kampüsü’nün ulaşım sorununun çözülmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Rektör, Başkan Ergün'den kampüsün ulaşım sorunun çözülmesini istedi

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den Muradiye Kampüsü’nün ulaşım sorununun çözülmesini istedi. Rektör Pakdemirli, bu sorunun kampüs ile şehir merkezi arasında düzenli çalışan belediye otobüs seferlerinin konması ile çözülmesini kaydetti.

Rektör Pakdemirli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Prof. Dr. Erdoğan Özkaya ve Genel Sekreter Hayati Tural ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e tebrik ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, ikinci kez seçilen Ergün’e görevinde başarılar diledi. Manisa’nın artık büyükşehir olması nedeni ile önümüzdeki süreçte üniversitenin bazı sorunlarının çözümüne yönelik beklentilerinin arttığını belirten Pakdemirli, “Öncelikle Muradiye Kampüsü’nün ulaşım sorununun kampüs ile şehir merkezi arasında düzenli çalışan belediye otobüs seferlerinin konması ile çözülmesini bekliyoruz. Üniversitemizin öğrenci sayısı son üç yıl içinde 40 bine ulaştı, bunların yarısı Manisa merkezde öğrenim görüyor. Üniversitemizin kendi taşıtlarını devreye koyarak ulaşım sorununu çözmeye gayret ettik, ancak araçlarımız yeterli olmadı. Bu nedenle artık Muradiye Kampüsü’ne en azından saat başı hareket eden belediye otobüsü seferlerinin konmasını diliyoruz.” dedi.

Pakdemirli; “Bir başka beklentimiz de üniversitemize arsa tahsisinin sağlanmasıdır. Son üç yıl içinde yeni açılan akademik birimler ve artan öğrenci sayısı nedeni ile arsaya ve kapalı alana olan ihtiyacımız da artmıştır. Bu konuda da belediyemizden destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de ziyaretlerinden dolayı Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’ye teşekkür ederek, ulaşım sorununun en kısa zamanda çözüleceğini ve Manisa’da imar planlaması çalışmalarının devam ettiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar