Putin'den Suriye açıklaması: Anlaşmalar işe yarıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya, Türkiye ve İran arasında, Suriye konusunda varılan anlaşmaların işe yaradığını söyledi. Putin, "Türkiye ve İran'la masaya oturduk ve bazı anlaşmaların garantörü olduk. Bu anlaşmalar da işe yarıyor." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Putin'den Suriye açıklaması: Anlaşmalar işe yarıyor

Rus gazeteci Vladimir Sovolyev, '2018'de Dünya Düzeni' adlı belgesel filminde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e başka ülkelere güvenmenin mümkün olup olmadığını sordu.

'İLK YAPILACAK ŞEY, BİZİM ÇIKARLARIMIZA SAYGI GÖSTERİLMESİ İÇİN BAŞKALARININKİLERE SAYGI GÖSTERMEK'

Putin gazeteciye yanıtında "Güvenmek ne anlama geliyor? Her ülkenin kendi çıkarları var. Rusya'nın da, Ortadoğu ülkelerinin de, İran'ın da, Suudi Arabistan'ın da, Mısır'ın da, İsrail'in de, Ürdün'ün de… ABD, Çin, Hindistan gibi küresel aktörlerin de çıkarları var. Rusya'nın da kendi çıkarları… İlk olarak yapılacak şey, bizim çıkarlarımıza saygı gösterilmesi için başkalarının çıkarlarına saygı göstermek. Bu zor bir süreç" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE VE İRAN'LA MASAYA OTURDUK'

Putin, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bölge ülkeleri arasındaki ilişkiler ne kadar zorlu olursa olsun, Türkiye ve İran'la masaya oturduk ve bazı anlaşmaların garantörü olduk. Bu anlaşmalar da işe yarıyor."

Kaynak: Sputnik

Yorumlar

zeki iyide gutada neden işe yaramıyor söylesene putin densizi