Putin: 755 Amerikalı diplomatı sınırdışı edeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin bu ülkedeki diplomatlarının sayısında 755 kişilik bir kısıtlamaya gidileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Putin: 755 Amerikalı diplomatı sınırdışı edeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington yönetiminin Rusya’ya karşı yaptırım kararının ardından Rusya’daki 755 Amerikalı diplomatla ilişkilerin kesileceğini bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington yönetiminin Rusya’ya karşı yaptırım kararının ardından Rusya’daki 755 Amerikalı diplomatla ilişkilerin kesileceğini bildirdi. Putin, "Bir şeylerin değişmesi için uzun bir süre bekliyorduk. Durumun değişebileceğini umuyorduk. Ancak hiçbir şey değişmeyecek. Cevapsız bir şey bırakmayacağımızı göstermenin zamanı geldiğine karar verdim. Diğer olası tetbirlere veya diplomatik kurumların çalışmaları bakımından bu sayının çok veya az olduğu konusuna gelince, bu rakam oldukça fazla. Çünkü binin üzerinde diplomat ve teknik görevli Rusya’da çalıştı ve hala çalışıyor, bunların 755’i ise faaliyetlerine son vermeleri gerekecek. Bu oldukça fazla" dedi.

Neler Oldu?

ABD geçtiğimiz günlerde Moskova yönetimine karşı yaptırım uygulama kararı almıştı. Karar ABD kongresinde oylanarak oy çokluğuyla kabul edilmişti. Kararın ardından Rusya'dan tepkiler yükselmişti. Rus yetkililer ABD'nin karardan geri adım atmaması halinde missillime yapılacağını açıklamıştı. 

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin kararının ardından karşılık verileceği uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar