Polonya tank vermekte ısrarlı

Polonya, Ukrayna'ya Leopard tanklarının verilmesi isteğini yineledi

Google Haberlere Abone ol
Polonya tank vermekte ısrarlı

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Leopard tanklarının Ukrayna'ya transferinin gerçekleşmesini istediklerini belirterek, bunun Kiev'e önemli ölçüde yardımcı olacağını ifade etti.

Almanya'da ABD'ye ait Ramstein Hava Üssü'nde Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nın ardından konuşan Blaszczak, toplantı kapsamında Leopard tankları bulunan ülkelerle bu tankların Ukrayna'ya transferi konusunu görüştüklerini söyledi.

Blaszczak, Polonya'nın halihazırda Ukrayna'ya askeri destek sağladığına dikkati çekerek "Güney Kore ve ABD ile askeri anlaşmalarımız var. Polonya ordusunu kademeli olarak modernize ediyoruz." dedi.

Leopard tanklarının Ukrayna'ya transferinin gerçekleşmesini istediklerini vurgulayan Blaszczak, "Bu tanklar Kiev'e önemli ölçüde yardımcı olacaktır. Ukrayna'nın desteklenmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Polonyalı yetkililer, son günlerde yaptıkları açıklamalarda Ukrayna'ya daha fazla silah verilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana Kiev'e destek sağlayan Varşova yönetimi, Leopard tanklarının da Almanya tarafından Ukrayna'ya verilmesi gerektiğini ve Almanya'nın, bu tankları diğer ülkelerin Ukrayna'ya vermesini de engellememesi gerektiğini belirtiyor.

- LEOPARD TANKLARI

Almanya'nın ürettiği Leopard tankları, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İsveç, İspanya, Çekya, Türkiye ve Macaristan gibi AB ve NATO ülkelerinde bulunuyor.

Dünya çapında çeşitli ordularda hizmet veren yaklaşık 2 bin 670 Leopard 2 tankı mevcut. Yaklaşık 64 ton ağırlığındaki Leopard tankları, saatte 70 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 120 milimetrelik yivsiz top namlusuyla 5 bin metreye kadar hedefleri vurabiliyor.

Polonya ve Finlandiya gibi Avrupalı müttefikler, Ukrayna'ya bu tankları göndermeye hazır olduklarını ve Berlin'in onayını beklediklerini ifade etmişti. Ancak Leopard tankları Almanya'da üretildiği için Ukrayna gibi başka ülkelerde kullanılması için Almanya’nın onayının alınması gerekiyor.

Yorumlar