Polisten “Kadına Kalkan Eller Eğitilsin” projesi

Samsun Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü, “Kadına Kalkan Eller Eğitilsin” projesi kapsamında mahallenin erkekleriyle bir araya gelerek, din görevlisi, psikolojik danışman ve avukatla bilgilendirme söyleşileri gerçekleştiriyor. Kirazlık...

Google Haberlere Abone ol
Polisten “Kadına Kalkan Eller Eğitilsin” projesi

Samsun Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü, “Kadına Kalkan Eller Eğitilsin” projesi kapsamında mahallenin erkekleriyle bir araya gelerek, din görevlisi, psikolojik danışman ve avukatla bilgilendirme söyleşileri gerçekleştiriyor.

Kirazlık Çay Mahallesi'ndeki toplantı ilk olarak konuşan psikolojik danışman Mimar Sinan Yıldırım, kadına uygulanan şiddetle ailenin yara aldığını belirterek şöyle konuştu: "Çocuklar akranları ile olan ilişkilerinde kavga etmeye başlarlar. İlerleyen aşamalarda çocuklar madde bağımlılığına kadar giderler. Ortada bir sorun varsa şiddet yerine çözüm bulunmalı. Örneğin aksam eve gelince koca dinlenmek, kadın konuşmak ister. Ve buradan çatışma başlar. Bunu çatışmaya çevirmek yerine karşılıklı konuşarak ortak çözüm bulmak gerekiyor. Örneğin bir süreyi sohbete, bir süreyi de televizyon izlemeye ayırınca çözüm bulunuyor.”

Çarşamba Irmak Camii İmam Hatibi Ahmet Çakır da, İslamiyet öncesi kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir cahiliye döneminden Peygamber Efendimiz'le birlikte münevver bir kadın profili çıkarılarak bugünlere gelindiğini vurguladı. Çakır sözlerine şöyle devam etti: "Sizlere Peygamber Efendimizin dolayısıyla İslam'ın kadına verdiği önemi şu hadiseyle anlatmak istiyorum. Bir gün Hz. Aişe, 'Ey Allah’ın Resulü, beni seviyor musun? diye sorduğunda Allah Resulü, 'evet ya Aişe, elbette seni seviyorum' der. 'Peki, beni ne kadar seviyorsun Ya Resulallah?' deyince bunun üzerine Efendimiz, hem Hz. Aişe’nin hem de bizim yüreğimizin derinliklerini titreten şu içten, samimi ve bir o kadar da edebi ifadeyle şöyle cevap verir: kördüğüm gibi ya Hz Aişe! Uzun zaman sonra Efendimize kördüğüm ne âlemde, dediğin de, Allah Resulü de her defasında Hz. Aişe annemizi memnun edecek cevabı veriyor ve ilk günkü gibi ya Aişe diyor. Görüyorsunuz Peygamber Efendimizin kadına karşı davranışını? Kadınlar bizlere Allah’ın emanetidir. Buna göre davranmalıyız.”

Avukat Şenol Şen ise yeni yasanın aileyi ve kadını korumakta tavizsiz olduğunu örnekleri ile anlattı.

CİHAN

Yorumlar