Pi'nin Yaşamı gerçek mi? Pi'nin Yaşamı oyuncuları kim? Konusu nedir?

Pi'nin Yaşamı filminin gerçek olup olmadığı merak edilirken; filmin konusu ve profesyonel çekimleri izleyiciyi derinden etkiliyor. Bir çocuğun deniz ortasında kaplanla olan hikayesini konu edinen filmi izleyenler

Google Haberlere Abone ol
Pi'nin Yaşamı gerçek mi? Pi'nin Yaşamı oyuncuları?

Pi'nin Yaşamı gerçek mi yoksa kurgusal bir animasyon filmi mi soruları seyirci tarafından merakla soruluyor. Konusu, çekimleri ve profesyonel oyuncularıyla izleyenleri derinden etkilemeyi başaran filmi izleyenler "gerçek mi" sorusunu soramadan edemiyor. Peki, Pi'nin Yaşamı gerçek mi?

PI'NİN YAŞAMI GERÇEK Mİ?

Pi Hint kökenli bir çocuğun adıdır. Hayvanat bahçesindeki hayvanların nakli esnasında denizin ortasında istenmeyen bir kazanın yaşanmasından sonra Pİ ile gemiden kurtulmayı başaran bir Bengal kaplanının hikayesidir. Film, izleyenlerde derin etkiler bırakmaktadır. 

Pi'nin Yaşamı gerçek mi? Pi'nin Yaşamı oyuncuları
Pi'nin Yaşamı gerçek mi? Pi'nin Yaşamı oyuncuları

 

Bir çocuk ve bir Bengal kaplanının uzun süre boyunca denizin ortasında bir teknenin içerisinde birlikte yaşamak zorunda kalmaları her zaman çekici bir hikaye olur. 

Pi'nin Yaşamı filmi aslında bir romandan uyarlamadır. 

Pi'nin Yaşamı filmi gerçek değildir. Tamamen hayal ürünü bir filmdir. Filmde teknede kullanılan Bengal kaplanı ise tamamen animasyondur.

Romanın yazarı ise Yann Martel'dir. 

Yann Martel 2001 yılında Pi'nin Yaşamı isimli romanı yazmıştı. Film ise 2012 yılında Hollywood'da çekildi.

Yönetmenliğini Ang Lee, uyarlama senaryosunu David Magee, baş rollerini ise Suraj Sharma, Irrfan Khan, Gérard Depardieu, Tabu ve Adil Hussain bulunmaktadır. Film 16 yaşlarında olan Piscine Molitor "Pi" Patel'in yanında Richard Parker adında bir Bengal kaplanıyla Pasifik Okyanusu'nda can salının üzerinde hayatta kalmaya çalışmasının hikâyesidir. Film 11 dalda Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Pİ'NİN YAŞAMI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Ülkelerinden ayrılan ve beraberlerinde hayvanat bahçesindeki hayvanlarını da götüren Pi ve ailesi gemi yolculuğu yaparken fırtınaya yakalanırlar ve bindikleri gemi batar. Sandalın hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hint bir çocuktan oluşmaktadır.

Pi'nin Yaşamı gerçek mi? Pi'nin Yaşamı oyuncuları
Pi'nin Yaşamı gerçek mi? Pi'nin Yaşamı oyuncuları

 

Pi, kurtuluş yok gibi görünen bu okyanusta zayıf bir sandalda yanındaki hayvanlarla birlikte hayatta kalma savaşı verir ve keskin zekası ve zooloji bilgisiyle besin zincirine kurban gitmez. Pi bir filikanın içinde denizde 227 gün hayatta kalma mücadelesi verir. Ve sonunda kurtulur.

PI'NİN YAŞAMI ELEŞTİRİSİ 

Pi'nin Yaşamı filminin eleştirisini yapan Oktay Ege  Kozak, film için şunları yazmıştı: 

Yann Martel'in çok satan kitabından uyarlanan Life of Pi, dünyanın bütün dinlerini öğrenmeyi kendine görev edinmiş Pi isimli Hintli bir gencin (Suraj Sharma), hazin bir gemi kazasından sonra haşin bir Bengal Kaplanı ile minnacık bir kayıkta hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Aslında bu hikayeyi ilham yoksunluğundan yakınan bir yazara (Rafe Spall) anlatan kişi yetişkin yaştaki Pi'nin kendisi (Her zamanki gibi derin ve ruhsal performansıyla Irrfan Khan).

Filmin aktardığı roman üç kitaba ayrılmış ve senaryosu kitabı yakından takip ediyor. İlk kitap Pi'nin önüne gelen her din hakkında bilgi edinmeye çalıştığı çocukluğunu anlatıyor. İkinci kitap ise komik sebeplerden adı Richard Parker olan kaplan ile kayıkta hayatta kalma savaşını betimliyor. Üçüncü kitaba gelince, sürpriz bozmadan söyleyebilirim ki apayrı bir yöne gidiyoruz.

İşte bu noktada üçüncü kitabın anlattığı, filmde biraz fazla aceleye getirilmiş tek bir monolog ile aktarılan hikayeye olan kişisel tepkiniz, Life of Pi'in ilgi çekici hikaye teklifini ne kadar inanacağınızı belirleyecektir.

Bir agnostik olarak Pi'nin hikayesinin ve bu hikayenin barındırdığı sürprizlerin amaçlarını tamamen anlıyorum ve bir bakıma takdir ediyorum. Fakat yine de bu sonun gerekliliğinden, bu yüzden belki de bütün hikayenin gerekliliğinden tamamen tatmin olmuş değilim ve üçüncü perdenin sürprizlerine filmin benden beklediği gibi duygusal bir tepki veremediğim kesin.

Pİ'NİN YAŞAMI FİLMİNİN  OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Pi'nin Yaşamı filminin oyuncu kadrosu şöyledir:

Suraj Sharma rolü Piscine Molitor "Pi" Patel, yaş 16

Irrfan Khan rolü Pi, yetişkin

Ayush Tandon rolü Pi, yaş 11/12

Gautam Belur rolü Pi, yaş 5

Tabu rolü Gita Patel, Pi'nin annesi

Adil Hussain rolü Santosh Patel, Pi'nin babası

Gérard Depardieu rolü Aşçı

Po-Chieh Wang rolü Tayvanlı denizci

Rafe Spall rolü Yazar

Shravanthi Sainath rolü Anandi, Pi'nin gençlik aşkı

Andrea Di Stefano rolü Rahip

Vibish Sivakumar rolü Ravi Patel, Pi'nin büyük abisi, yaş 18/19

Mohamed Abbas Khaleeli rolü Ravi, yaş 15

Ayan Khan rolü Ravi, yaş 8

Pİ'NİN YAŞAMI FİLMİ FULL İZLE

Pi'nin Yaşamı filminin full tek parça hali: 

Yorumlar