Peynirli irmik helvası tarifi malzemeleri,yapılışı

Peynirli irmik helvası hem pratikliği hemde enfes tadı ile çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden biri. Akşam canınız tatlı çektiğinde hemen yapıp sunabileceğiniz pratik bir tatlı. İşte Peynirli irmik helvası tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları

Google Haberlere Abone ol
Peynirli irmik helvası tarifi malzemeleri,yapılışı

Peynirli irmik helvası tarifi, mazlemeleri, yapılışı. Peynirli irmik helvası hem tadı ile hemde görüntüsü ile yiyenleri mest ediyor. Akşam yemekleri sonrası canınız tatlı istdiğinde 20 dk gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz pratik bir tatlı tarifi. İşte peynirli irmik helvası tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları

Oktay usta'nın birebir ölçülerdeki peynirli irmik helvası tarifi

Peynirli İrmik Helvası Malzemeleri

  • 125gr. tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 100 gr. dil peyniri
  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt

 

Peynirli İrmik Helvası Üzeri için mazlemeler

  • Toz yeşil fıstık
  • şeftali püresi

 

Peynirli İrmik Helvası Yapılışı

Tencerenin içine tereyağını ve sıvıyağı alıyoruz. Tereyağı eridikten sonra fıstığını ve irmiğini aynı anda tencerenin içine döküyoruz. Kısık ateşte sürekli karıştırıyorz.

Peynirli İrmik Helvası Şerbetinin hazırlanışı

Bir tencereye sütü, suyu ve toz şekeri koyup, ara sıra karıştırıp, yavaş yavaş kaynamaya bırakıyoruz.

Peynirli İrmik Helvası Püf Noktaları

Helvamızı sürekli karıştırarak, fıstıklar altın sarısı oluncaya kadar kavuruyoruz. Kaynamakta olan sütlü şerbetimizi, irmiğin üzerine tek seferde döküyoruz. Burada dikkat etmeliyiz, çünkü suyu tencereye dökünce buhar çıkıyor. Yavaş yavaş karıştırıp şerbetimizi çektiriyoruz. Ocağın ateşini kapatıp, helvanın üzerine kapak örtüp, 1-2 dk. dinlendirirken, dil peynirlerini didikliyoruz ve istediğimiz bir kalıp içerisine helvanın yarısını boşaltıp, ortasını çukur halde açıyoruz. Peynirimizi içine doldurup, üzerine kalan helvayı kapatıyoruz. Peynirin erimesi için 2dk. bu şekilde bekletiyoruz. Servis tabağına ters çevirip, üzerine şeftali püresi yeşil fıstık koyuyoruz.

Afiyet olsun

Not: Tencerenin kapağını örttükten sonra fazla beklemeyelim ki ısı düşmesin, bu arada peynirlerin çok ince didiklenmesi gerek.

Peynirli irmik helvası tarifi

Yorumlar