Personel hastalarla daha iyi iletişim kurmak için eğitim alacak

Manisa Devlet Hastanesi’nin personeli, hasta ve hasta yakınlarıyla daha iyi iletişim kurabilmek ve teknolojiden en iyi şekilde faydalanabilmek için temel bilgisayar eğitimi alacak.

Google Haberlere Abone ol
Personel hastalarla daha iyi iletişim kurmak için eğitim alacak

Manisa Devlet Hastanesi’nin personeli, hasta ve hasta yakınlarıyla daha iyi iletişim kurabilmek ve teknolojiden en iyi şekilde faydalanabilmek için temel bilgisayar eğitimi alacak. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen, 38 kişinin katıldığı kurs 160 saat sürecek.

Manisa Devlet Hastanesi Yöneticisi Süleyman Souksu, yaptığı açıklamada bu tür çalışmaları meslek grupları bazında düzenlediklerini söyledi. Bilgisayar eğitimi teknik bir konu olduğu için Halk Eğitim Merkezi’nden destek aldıklarını belirterek, “Personelimizin var olan bilgilerini geliştirmek amacıyla bu kursu düzenledik. Hem kendi altyapımızdaki iyileştirmelerden haberdar etmek hem de yazımsal bazda iyileştirmeleri paylaşabilmek için bu eğitim programını düzenledik. Sonuçta hasta ve hasta yakınlarımıza direkt temas eden en önemli meslek gruplarından biri tıbbi sekterliktir. İletişimin doğru kullanılması, beklentilerin yerinde karşılanması adına teknolojiyi etkin ve verimli kullanabilmek için personelimize bu kursu veriyoruz. Verimli geçeceğine inanıyoruz. Halkımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek için ortak çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya ise 2013 yılı içinde 655 kurs açtıklarını ve bunlarda 15 bin 758 kişiye eğitim verdiklerini aktardı. Manisa Devlet Hastanesi'yle ayrıca işaret dili kursu da açtıklarını hatırlatan Kaya, hastanenin bu kursun açıldığı il kurumların başında geldiğini kaydetti. İnsanlara daha iyi hizmet için kurumlarla işbirliği yaparak çeşitli kurslar açtıklarını belirterek, “Amacımız, işbirliğiyle açtığımız kursları daha ileriye götürmektir. Daha çok kişiye, daha çok insana ulaşabilmektir. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün verdiğimiz belgeler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar