Pele Müslüman mı? Pele hangi dine mensup dini neydi İslam mı Hristiyanlık mı?

Pele öldükten sonra hangi dine mensup olduğu sorusu hayatıyla ilgili sorular arasında yer aldı. Cenazesi esnasında herhangi bir dini ritüel olmamasına karşın müze mezarındaki işaretten Pele'nin hangi dine mensup olduğu anlaşılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Pele Müslüman mı? Pele dini neydi İslam mı?

Pele, asıl adıyla Edson Arantes do Nascimento, 23 Ekim 1940'ta Brezilya'da doğdu. Çocukken ayakkabı boyacılığı ve parlatıcılığı yaparak geçimini sağladı, ta ki 11 yaşında futbol yeteneği keşfedilene kadar. 

PELE MÜSLÜMAN MI DİNİ NEDİR?

Pele'nin Müslüman olduğu gençliğinden itibaren sık sık dillendirilen bir iddiadır. Ancak ölümünden sonra yapılan müze mezarda tam tersi bir durum ortaya çıkmıştı. Zira Pele'nin mezarının paşında Hristiyanlık sembolü Haç işareti bulunuyor.

De Brito tarafından keşfedilen Pele için "Bu çocuk bir gün dünyanın en iyi futbolcusu olacak" denilmiş ve Santos FC kulübü de bu referansla Pele'yi 1956 yılında ilk profesyonel maçına çıkarmıştır.

Pele Müslüman mı? Pele'nin dini neydi?
Pele Müslüman mı? Pele'nin dini neydi?

 

Santos FC forması altında 1956'dan 1974'e kadar oynayan efsanevi golcü, 638 maçta toplam 619 gol atarak muhteşem bir performans sergilemiştir.

Daha sonra 1975-1977 yıllarında New York Cosmos takımında 56 maçta forma giymiş ve 31 gol kaydetmiştir.

Brezilya Milli Takımı'nda 1957 yılında ilk kez şans bulan Pele, 1971 yılında milli takımı bırakana kadar toplam 92 maçta forma giymiş ve 77 kez rakip fileleri havalandırmıştır.

Pele, dünya futbol tarihindeki en çok gol atan futbolcu olup aynı zamanda futbolculuk kariyerini sonlandırırken "En çok gol atan gol kralı" unvanına da sahip olmuştur.

Üç kez Dünya Kupası'nı kazanan Brezilya Milli Takımı'nın değişmez oyuncularından biri olan Pele, kariyeri boyunca toplam 1281 gol atarak geçilmesi zor bir rekora imza atmıştır.

Pele, 6 kez bir maçta 5 gol atmayı ve 30 kez bir maçta 4 gol kaydetmeyi başarmış, ayrıca tam 92 maçta hat-trick yapmıştır.

En ilginç anekdotlardan biri, Nijerya ve Biafra'nın savaşı sırasında Pelé'nin maçını izlemek için 2 günlük ateşkes ilan edilmesidir.

Bir başka dikkat çekici olayda, Brezilya Ligi'nde oynanan bir maçta Pelé'nin oyundan atılmasının ardından taraftarlar isyan etmiş ve hakemi zor durumda bırakmıştır. Bu durum üzerine Pelé, 15 dakika sonra tekrar sahaya dönmüştür.

Bu olayda en ilginç olan şey, hakem hakkında hiçbir cezai işlem uygulanmaması ve hatta maç sonunda genel takdir görmüş olmasıdır.

Pele, ayrıca FIFA Ballon d'Or Prix d'Honneur ödülünü alan ilk kişidir.

 

Yorumlar