Paralarını alamadıklarını iddia eden taşeronlar çatıya çıktı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Fen Lisesi inşaatında yüklenici firmadan alacaklarını alamadıklarını iddia eden taşeron firma sahipleri, eylem için okul binasının çatısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Paralarını alamadıklarını iddia eden taşeronlar çatıya çıktı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Fen Lisesi inşaatında yüklenici firmadan alacaklarını alamadıklarını iddia eden taşeron firma sahipleri, eylem için okul binasının çatısına çıktı. Yaklaşık 3 saat süren eylem, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ve Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın 'Aşağıya gelin konuşalım. Sorun ne ise halledeceğiz' demeleri üzerine taşeron firma sahipleri çatıdan polis eşliğinde indirildi.

Ereğli'de 2011 yılının Kasım ayında inşaatına başlanan İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi inşaatında taşeron olarak iş alan firma sahipleri, alacaklarını alamadıkları gerekçesi ile sabah saatlerinde çatıya çıkarak eylem yaptı. İtfaiye sağlık ve polis ekiplerinin önlem aldığı inşaat alanında firma sahipleri, kaymakam ya da firma sahibinin gelmesini istedi. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ikna çabası yetersiz olunca, Ereğli Devlet Hastanesi'nde görevli iki psikolog inşaat alanına getirildi. Ancak psikologların da çabası firma sahipleri Mahmut Cican ve Faruk Güneş'i indirmeye yetmedi.

Taşeron firmada çalışan Rıdvan Baygeldi, yaklaşık 8 -9 aydır çalıştıklarını, bunun karşılığında 250 bin lira alacaklarının olduğunu ve eve gitmeye yüzlerinin olmadığını söyledi. İşçilere yemek veren firma sahiplerinden Haydar Yiğitoğlu 6 bin 200 lira alacağını 3 aydır alamadığını söylerken, bir diğer yemek firması sahibi Hakkı Yıldız ise 8 aydır 8 bin lira olan alacağını alamadığını söyledi. Taşeron firma sahiplerinden Faruk Güneş "Biz bu okula sahip çıktık. Burada bir kaybımız olmaz dedik. Devlete yapılıyor diye. Eğer bu okulda bu şekilde mağdur olunacaksa insanlar buraya çocuklarını gönderirlerse vebal vardır vebal." dedi.

Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ve Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da olay yerine geldi. İşçilerle konuşan Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, sorunu konuşarak çözebileceklerini, hiçbir şeyin hayatına son vererek çözümlenmeyeceğini ve konuşmak için aşağıya inmelerini istedi.
Kısa sürede ikna olan Cican ve Güneş, çatıdan indirilerek polis eşliğinde şantiye binasına getirilerek, Vali Yardımcısı Aylanç ve Kaymakam Çay ile görüştürüldü. Paralarını alamadıkları için çatıya çıkarak eylem yapan Mahmut Cican'ın 400 bin lira, Faruk Güneş'in ise 250 bin lira alacağı olduğu öğrenildi. CİHAN

Yorumlar